Eurovíziós Dalfesztivál verseny Wolf Kati
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma este lépett színpadra Wolf Kati az Eurovíziós Dalverseny első elődöntőjében Düsseldorfban - hatalmas sikerrel! Az énekesnő Rakonczai Viktor, Rácz Gergő és Geszti Péter Szerelem, miért múlsz? (What About My Dreams) című dalát adta elő. 

Kati volt a 15. versenyző, és se előtte, se utána nem láttunk egy igazán erős produkciót sem. Ennek megfelelően be is jutott a szombati döntőbe! Az X-Faktor sztárja gyönyörű volt a színpadon, egy egyszerű, mégis különleges égkék ruhát viselt.

Forrás: MTI
Forrás: MTI

Katira mi itthonról nem küldhettünk SMS-t, mindenki másra azonban igen. (A továbbjutókról a nézők szavazatai és egy szakmai zsűri dönt, fele-fele arányban.) Míg a szavazotokat összesítették, egy dobos-akrobatikus produkciót láthattunk, aztán bemutatták azokat az országokat, akik már biztosan ott vannak a döntőben: Olaszország, Spanyolország, Anglia, Németország és Franciaország.



Az elődöntők továbbjutóinak sorrendjét nem árulták el, mert nem akarják befolyásolni a verseny további alakulását, véletlenszerűen sorolták fel őket. Az első elődöntő továbbjutói tehát: Szerbia, Litvánia, Görögország, Azerbajdzsán, Grúzia, Svájc, Magyarország, Finnország, Oroszország és Izland.

Magyar versenyző utoljára 2007-ben szerepelt a fesztivál döntőjében. Rúzsa Magdi akkor a 9. helyen végzett.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.