Trokán Nóra és Caramel nyerte a Nagy Duettet!

nyertes Nagy Duett tehetségkutató műsor éneklés celebek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyolcadik, vagyis utolsó adásához érkezett a TV2 celebshowja, tehát ez volt az utolsó péntek a Nagy Duett jegyében. Az első bejelentkezés pirotechnikai megoldásokban bővelkedett, igen látványosra sikeredett.

BL döntő helyszínéről való bejelentkezés, Kassai Viktor magasztalása is belefért a műsorba, de teljesen helyén volt. Extra produkcióként a Király tesók énekeltek, Ben és Viktor a stúdióban, Linda pedig New Yorkból, a kivetítőn és hologramként jelent meg.


Az első kör: Matrózok, Hajdú Péter emlékkoncert és őrület

Peller Mariann és Bereczki Zoli egy Christina Aguilera számmal készült, matrózos cuccokba bújtatva énekelték a Candy Man-t. Zoli megint bemutatta fantasztikus tánctudását, Mariann hangjához pedig remekül passzolt ez a szám. Kasza Tibi végigmosolyogta az előadást, és azt mondta Mariannak: "Tehetséges vagy, mint a Nap!" Dobrády folytatta a dicséretet, Klárika azonban kicsit lehúzta a fiatalokat. Ettől függetlenül 30, azaz maximális ponttal, és vigyorral távoztak.



SP és Iszak Eszti megígérték, hogy megidézik a magasságos Hajdú Péter szellemét. Kaptunk is belőle: a legemblematikusabb HP táncmozdulatokat, és Hajdút éltető transzparenseket is láttunk. Az ének részével nem volt akkora baj, és a színpadkép is tetszetős volt. Klárika megint csak a frissességet díjazta, a fiúk sem mondtak semmi érdemlegeset. Azért 27 pontot összeszedtek Krisztiánék.



Twist and shout! - igazán pörgős, megőrülős szám. Trokán Nóri és Caramel tényleg megőrültek! Még sosem láttuk őket ilyeneknek - eddig mindig a tökéletes, makulátlan szakembereket láttuk, most pedig a vidám és féktelen fiatalokat. Nagyon, nagyon jók voltak, le a kalappal! Kasza szerint tündériek és elsöprők, Dobrády imádta Nóri kirobbanó energiáit és azt, hogy mennyit fejlődött az első adáshoz képest. Az ex-Crystalos mókamiki nagyot pirított Klárikán, aki megkérdezte, hogy pontozni is kell-e? "Kárika, nem tűnt fel a két hónap alatt, hogy ezért utalnak?" - jót nevettünk. Visszatérve a Trokán-Caramel párosra, természetesen 30 pontot zsebeltek be.



A "mesterek" dalai

Második körben minden páros a mestere saját dalát énekelte.

Zsalugáteres partyszemüveg a fejen, buli a színpadon: Esztiék párosa SP: Partyarc című trash-muzsikáját adta elő. És az előadás szó szerint értendő, nagyon jó volt a látvány, az egész produkció. Klárika szerint Eszti kivetkőzött magából, Kasza a sok negatív kritika után végre jókat mondott a legmegosztóbb párosról. Ők ketten 10 pontot adtak, a szőrös szívű, erőteljes szemöldökű Ákos 9-et. Volt nagy zsibongás a nézőtéren.



Anno a Megasztárban úgy konferálták fel Caramel Lélekdonor című számát, mint a magyar zenetörténet modern korának legcsodálatosabb alkotását. Ezt most ismét bebizonyította Caramel és persze Trokán Nóri is. Sosem szólt még ilyen szépen a hangja, sosem voltak még ennyire "együtt". Briliáns volt! Dobrády azt mondta, hogy nem látta még ennyire megnyílni Nórát, és ez volt a szereplésének csúcspontja. Klárika megköszönte az élményt, ahogy mi is megköszöntük. Kasza Tibi egy percre sem tudta levenni a szemét Nóriról, mivel ez az ő pillanata volt. 30 pont, talán az este legszebben csillogó 30 pontja.



Utoljára maradt Peller Mariann és Bereczki Zoli, akik nyolc héten át stabilan a legjobbak között végeztek. Szuperek együtt, most is azok voltak. Zoli a dal vége felé rendesen meglepte duettpartnerét: egy Mariannak szóló rapbetéttel tisztelgett előtte, amit már előre begyakorolt úgy, hogy Peller nem tudott róla. Édes volt, hogy meglepődött, utána alig tudta nevetés nélkül elénekelni a dal további részét. A zsűri is rajongott értük, mindenki, egytől egyig. Kasza Tibi köszöntötte Bereczkit a popszakmában, Mariannak pedig csak annyit mondott: Imádunk! Elismerő szavak ezek. 30 pont.



Iszak Eszti és SP esett ki először

A zsűri szavazatai alapján a Trokán-Caramel illetve a Peller-Bereczki páros 60 ponttal az élre tört, SP-ék 56 ponttal zártak. A nézők szerint Caramelék a legjobbak, őket követik Pellerék, majd SP és Iszak Eszti. Persze ezek csak részeredmények.

Gongszóval zárták le a szavazást: egy párosnak már biztos távoznia kellett - ők pedig Esztiék lettek. Múlt héten, mikor kiütötték Árpa Attilát és Falusi Mariannt, biztosak voltunk benne, hogy ők nyerik majd meg a Nagy Duettet. Ez nem így lett, tiniszívek törtek össze, szinte hallottuk is a reccsenést. SP és Iszak Eszter tehát harmadikként végeztek a versenyben.

Fotó: Mudra László [origo]
Fotó: Mudra László [origo]


Miután elbúcsúztak a legfiatalabb párostól, tovább szavazhattak a nézők, miközben a bent maradt két páros a legsikeresebb produkcióikat elevenítették fel újra: Bereczkiék a Survivor-ből, Caramelék pedig a Joyful, Joyful-ból repetáztak.

Extrákban bővelkedő show volt a pénteki, az eredményhirdetés előtt Miklósa Erika és Kökény Attila duettjét hallhattuk. A tavalyi év duettje biztos az övéké volt, ki ne emlékezne a Megasztáros Time to Say Goodbye-ra, amitől egy országnak lett libabőrös a karja. Most is csodálatosan szóltak, állva, vastapssal jutalmazta őket a közönség.

Az Év Duettje: Trokán Nóra és Caramel

Nem maradt más hátra, csak az eredményhirdetés. Feszült pillanatok, rajongók kiabálása, aki 20 perccel ezelőtt még SP nevét kiáltotta teli torokból, most Mariannt és Zolit skandálta. Az est legszomorúbb embere bizonyára ez a rajongó kislány volt.

Fotó: Mudra László [origo]
Fotó: Mudra László [origo]


Nem Pellerék vitték el az Év Duettjének járó üvegserleget, hanem Trokán Nóra és Caramel párosa. Gratulálunk nekik!



Ez a műsor is véget ért, lángcsóvák csapkodtak és arany csillámok hullottak a stúdió kupolájából. Utoljára még feltűnt az eszményi Árpa Attila sziluettje, pislogtunk párat és keserédesen nyugtáztuk, hogy nincs több Nagy Duettes péntek. Beindult ez a műsor, és megszerettük, tényleg. Ősztől, ha minden igaz, újratöltve indul a második széria, így nem maradunk daloló celebek nélkül, csak a nyári szünetben.


/1105/Nagy_20115289119




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.