Csillag Születik: Gomes már biztosan nem lesz döntős

Gomes Hernádi Judit Szirtes Tamás Fáy Miklós táncos tehetségkutató döntő Oroszlán Szonja Csillag születik kiesés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A jövő héten lezárul a Csillag Születik, és kiderül, ki lesz a 2011-es év legragyogóbb csillaga. A finálé kivételesen rendhagyó lesz: nem három, hanem négy produkció közül kerül ki majd a nyertes. Így hát most szombaton egy kiscsillagtól búcsúztunk, aki már biztos nem lehet ott a döntőben.

Pinokkió tánckoktélja nem aratott sikert

Gomes ismét újat mutatott: ki ne emlékezne az Evolution of dance című sikeres Youtube-videóra? Valami hasonlót láthattunk: rengeteg táncstílust ötvözött, emblematikus koreográfiákkal, Madonnától Lady Gagáig. Esetlen Pinokkióként érkezett a színpadra, majd belekezdett az isteni mixtúrába. Mi imádtuk, a zsűritagok azonban nem rajongtak az érdekes kompozícióért. Megegyeztek abban, hogy ez érthetetlen volt, és nem tudták követni. Egy műsort néztünk? Fáy nagyon lehúzta, 6 pontot adott, a többiek 7-8 pontokat. 29, ami sajnos elég kevésnek bizonyult.


A második produkciójában Gomes ismét elképesztő kreativitásáról tett tanúbizonyságot. Egy ősi mutáns állatot jelenített meg, sugárzott és vad volt, elvarázsolt minket. A zsűritagoknak sokkal jobban tetszett a második Gomes-tánc, el voltak ragadtatva, egyedül Fáynak fájt volna 7 pont fölé pontozni. 34 pontot kapott, de kicsit értetlenül állt a dolgok előtt: sokszor félrevezető kritikákat kap. Ezzel teljesen egyetértünk.

László Attila rossz számválasztásai

László Attila, a műsor legaranyosabb karaktere múlt héten magasra tette a lécet saját magának is a Tabáni-dallal. Most a Bergendy együttes egyik slágerével készült, ami annyira nem passzolt hozzá, és kicsit lapos lett az előadás. Szirtes szerint nagyon muzikális a fiú, Hernádi megköszönte Attilának az élményt, mert a fiatalkorát hozta vissza pár percre. A zsűrit meggyőzte, 35 pontot kapott.

Nem értjük, miért kell egy kamasz fiúnak olyan számokat adni, amihez még bőven érnie kéne. Koravén hatást kelt, nem biztos, hogy ez a jó stílus neki. Aludj el, kisember - egy kedves szám, amit szépen, kristálytisztán énekelt Attila, de egyszerűen nem neki való. Fáy szerint szirupos volt, Hernádinak tetszett, átjött neki a mondanivaló Attila interpretálásában is, így 10 pontot adott a legfiatalabb kiscsillagnak, aki összesen 34 pontot gyűjtött.

Gengszterekké és autószerelőkké változtak az Appril Projectes srácok

Múlt héten, a Csillag Születik 2011-es szériájának legmagasabb pontszáma is megszületett: 40 pontot kapott az Appril Project formáció. Ez nem csak öröm, de teher is: űberelni nagyon nehéz lesz. Gengszteres táncot láttunk, '30-es évek ruháival, díszleteivel. Igazi színház volt, megint varázsoltak. Szirtes a "végét" hiányolta, azaz a konkrét lezárást, Szonja végig azon gondolkodott, hogy neki mi nem tetszik. Rájött: nem szereti a zenei egyvelegeket, mert széttördeli a produkciókat. Szerintünk pedig még színesebbé teszi az előadásokat, az Appril Projectesek kivétel nélkül szuper mixekre szoktak táncolni. 36 pontot kaptak.

Autószerelő műhelyt varázsoltak az Appril-es srácok és lányok a színpadra: akrobatikus elemek, szaltók, minden volt, amitől tátva marad a szánk. Nagyon egyben vannak, az biztos. Szirtes Tamás jól fogalmazott: ők tényleg megérdemlik a "csapat" nevet, mert rendkívüli az összetartás köztük. Fáy frappánsnak és virtuóznak titulálta az előadást, Hernádi képes lenne egész este őket nézni, ahogy mi is. 38 pont, egyedül Fáy szőrözött 8 ponttal, a többiek 10-esekkel jutalmazták a táncprodukciót.

Tecának jól áll a romantika

Teca már az előző adásban szakított a búskomor dalokkal: most is egy vidámabb számmal készült. Szépen szólt, és jókedvet árasztott a tehetsége. Fáy csak mosolygott, mint a tejbetök - valamiért nagyon kis somolygós ezen a szombaton. Szirtes szerint jól áll a romantika Krizbai Tecának. 36 pontot kapott.

Sosem láttuk még ennyire felszabadultnak Tecát, mint a második produkciójában. Megtalálta azt a számot, ami igazán illik hozzá, azt a stílust, amit tovább kéne erőltetnie. Úgy tűnik ezen a szombaton teljesen különbözik a véleményünk a zsűritől, hiszen nekik annyira nem tetszett most Teca előadása. Szirtes Tamás azt hiányolta, hogy nem lett felépítve a dal, mert szinte suttogva kellett volna kezdeni. Fáy a refrént szerette, de a szám többi része nem tetszett neki. 32 pont.

Szabó Ádám Hernádinak játszott

Nagy kedvencünk, Szabó Ádám megint megmutatta, hogy Mónika, és ő tökéletes párost alkotnak. A játéka vége felé Hernádi Judit egyik számát játszotta, miközben mélyen a művésznő szemébe nézett és mosolygott. Fáynak ez a stílus tetszik a legjobban, Jucika pedig el volt alélva, nem a kacsintásoktól, hanem a megtiszteltetéstől. Nem semmi, mi is elolvadtunk volna Hernádi helyében. Ördög Nóri jól mondta: Ádám bebizonyította, hogy a harmonika igenis csajozós hangszer. 40 pontot kapott a zsűritől, megérdemelten, mert zseniális volt, megint.

Második felvonásban Ádám leginkább a technikai tudását szemléltette, osztott képernyővel többször mutatták külön mindkét kezét, elképesztő az a tempó, amit ez a srác diktál. Ha becsuktuk a szemünket, simán el lehetett képzelni, ahogy Tom kergeti Jerryt, remek volt a Rimszkij-Korszakov féle Dongó. Nekünk az előző produkció jobban tetszett, ahogy a zsűritagoknak is: amíg az első produkció 40 pontot érdemelt, a Dongó 38 pontot kapott.

Gomes búcsúja

A zsűri eredményei szerint Szabó Ádám volt az est legjobbja, a legkevesebb pontot pedig Gomes kapta. Persze a nézők szavazatai alakulhatnak másképp is, nagyon izgalmas volt az eredményhirdetés, teljes szívünkből szorítottunk Gomesért, hogy nehogy kipottyanjon a döntőből. Sajnos kevés volt a szurkolás, a mezőny egyik legtehetségesebb és legkülönlegesebb tagjától búcsúztunk. Gomes mosolyogva, pozitívan fogadta el a döntést és bíztatta a többieket, hogy nem is a 12 millió forint itt a lényeg, hiszen már mindannyian nyertek azzal, hogy egy ország megismerhette őket. Gratulálunk neki, és reméljük, hogy kapkodni fognak utána a rendezők és koreográfusok.

Forrás: RTLKLUB
Forrás: RTLKLUB



Tragédia - Elhunyt a Pomádé egyik főszereplője!http://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110528-pomade-jeff-conaway-meghalt.htmlTrokán Nóra és Caramel nyerte a Nagy Duettet!http://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110528-trokan-nora-es-caramel-nyerte-a-nagy-duettet.htmlSzerelem a legfölsőbb szinteken: Alekosz takaró alatt kényeztette Veronikát (18+)http://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110527-szerelem-a-legfolsobb-szinteken-alekosz-feltekennye-tette-veronikat.htmlRákóczi Feri nagy lépésre szánta el magáthttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110527-rakoczi-feri-a-fia-szuletesnapjat-unnepelte.htmlCaramel és Trokán Nóra egymásra találthttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110527-caramel-es-trokan-nora-baratsaga-a-nagy-duett-utan-is.htmlA Barátok közt sztárja őszintén vallott magánéletérőlhttp://www.life.hu/legykepben/20110527-baratok-kozt-varga-izabella-vallomasa.htmlKirúgták az X-Faktor egyik zsűritagját!http://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20110526-cheryl-colet-kirugtak-az-xfaktorbol.htmlKristóf nyerte az Éden Hotelt!http://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110527-kristof-nyerte-az-eden-hotelt.htmlFalusi Mariannak titkos hódolója vanhttp://www.life.hu/legykepben/20110526-falusi-mariannak-titkos-hodoloja-van.htmlPácban a Viva Comet jelöltjei!http://www.life.hu/legykepben/sztarok/20110525-pacban-a-viva-comet-jeloltjei-video.htmlGregor Bernadett és férje újra együtt!http://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110525-gregor-bernadett-kibekult-a-ferjevel.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.