szabadságvesztés Stohl András börtön dr. Ruttner György per
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár Stohl Andrásra már kiszabták a tízhónapos börtönbüntetést, a bódult állapotban balesetet okozó színész egyelőre otthonában hajthatja álomra a fejét: lehet, hogy mégsem vonul be mostanában, de az biztos, hogy milliókat bukik az elzárva töltött hónapok alatt.
Nézd meg a tárgyaláson készült képeket képgalériánkban! Katt ide!

Stohl András egyelőre a családja körében tölti a következő napokat, de minél hamarabb szeretné letudni a rács mögött letöltendő hónapokat. Ügyvédje, dr. Ruttner György szerint azonban még vannak elvarratlan szálak, ezért azt sem tartja kizártnak, hogy halasztást kérnek. ,,Bonyolult kérdésről van szó, nem tudjuk, mikor kezdi meg Stohl András a büntetés letöltését. Lehetséges, hogy a büntetés megkezdésére halasztást kérünk a bíróságtól vagy a büntetésvégrehajtástól. Andrásnak és családjának az lenne a legjobb, ha már most azonnal megkezdhetné, de vannak más, például munkahelyi szempontok is, amik ezt befolyásolják. Több darabban is játszik, komoly átszervezést igényel, ami több, mint száz ember munkáját érinti, ezért a Nemzeti Színház rendezőségével is fogunk egyeztetni. Ennek függvényében próbáljuk meghozni a legmegfelelőbb döntést" - nyilatkozta a Life.hu-nak Ruttner, aki szerint ügyfele a lakhelyéhez közel tölti le szabadságvesztését. ,,Budapesti, Pest megyei esetleg Bács-Kiskun megyei börtönbe kerül majd András, de egyelőre erről még nincs pontos információnk" - tette hozzá az ügyvéd.

Fotó: MTI/Fotó: Koszticsák Szilárd
Fotó: MTI/Fotó: Koszticsák Szilárd

Nézd meg a tárgyaláson készült képeket képgalériánkban! Katt ide!

Millióktól esik el a színész családja

Stohl nem csak a saját személyes szabadságától fosztotta meg magát, hanem súlyos millióktól is. Ha a saját bevallása szerint havi másfél milliót kereső színész valóban tíz hónapot töltene a rácsok mögött, akkor tizenötmillió forinttal lenne szegényebb a családi kassza. A Nemzetiben tizenegy darabban játszik, a havi fix kétszázötvenezer forintos alapfizetés mellé állítólag harminc ezret kap még előadásonként. A ValóVilág műsorvezetéséért sajtóinformációk szerint hatszázezret vághatott volna zsebre havonta, arról nem is beszélve, hogy foglalkoztatott szinkronszínészként is jól megfizették.
De így sem fog felkopni Buci álla: az elmúlt hónapokban tollba mondta életét, külön fejezeteket szánva a drogos gázolás óta megélt hosszú hónapokról. Szinte előre borítékolható, hogy a hamarosan megjelenő könyv eladásából szép bevételre számíthat a színész és családja. Siker esetén akár több tízmilliót is hozhat a konyhára, miközben az adófizetők pénzéből szabadságvesztését tölti.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Nézd meg a tárgyaláson készült képeket képgalériánkban! Katt ide!


Ismert emberek véleménye Stohl András börtönbüntetéséről

Hajdú Péter igazságosnak tartja az ítéletet, mert szerinte a műsorvezető tanulhatott volna a korábbi baleseteiből. Tilla úgy gondolja, a döntéssel példát akarnak statuálni - szerinte egy civil kevesebbet kapott volna. Peller Mariann nem kívánt nyilatkozni a témában, Kasza Tibit pedig hidegen hagyja az ügy. Komár Laci elmondta a Life.hu riporterének, hogy mindig sofőrt hív, amikor haza akar menni egy átmulatott éjszaka után, sosem ülne ittasan a volán mögé.

Zalatnay Sarolta bővebben nyilatkozott a témáról a TV2 Mokka műsorában: ,,Buci ügyénél folyamatosan gombóc volt a torkomban. Borzasztó lehetett, ami ő átélt. Nemcsak azért, mert ismert ember, hanem mert családos apuka. Minden pillanatát átérzem, csak azt tudom mondani, hogy jó, ha azt mondják, vállald a tetteidet, de amit ilyenkor az ember átél, az borzalmas. A média megosztja az embereket, táborok alakulnak ki, és ezt megélni egy színpadi embernek borzasztóan nehéz. Csak gratulálni tudok Bucinak, hogy ennyi barátja van, mert mellette látványosan kiálltak. Akik ennyire szabadon élnek, mint a művészemberek, azoknak nagyon nehéz, amikor mindentől elzárják őket."

A Nemzeti Színház is reagált a döntésre

Stohl jelenleg tizenegy darabban játszik a Nemzeti Színházban - az intézmény egyelőre egy szűkszavú közleményben reagált a taláros testület döntésére:
"A Nemzeti Színház Nonprofit Zrt. tudomásul veszi a Stohl András ügyében hozott jogerős bírósági ítéletet. A színház működésében történő változásokról hamarosan tájékoztatjuk a közvéleményt."

10 hónap börtönt kapott! Stohl András megszólal - Videóvalhttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110907-10-honap-bortont-kapott-stohl-andras-megszolal-videoval.htmlAl Pacino barátnőjével érkezett a velencei filmfesztiválrahttp://www.life.hu/legykepben/napfotoja/20110906-al-pacino-is-tiszteletet-tette-a-velencei-filmfesztivalon.htmlLetöltendő börtönbüntetést kapott a műsorvezetőhttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110906-stohl-andras-pere.htmlZaklatják az X-Faktor győzteséthttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110906-zaklatjak-az-xfaktor-gyozteset-vastag-csabat.htmlMegvadult fiatalok és fuccsba ment randevú az Aranypartonhttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110906-aranypart-megvadult-fiatalok-es-fuccsba-ment-rendevu.htmlRekordot döntött az X-Faktorhttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110906-rekordot-dontott-az-xfaktor.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.