Való Világ 5 valóságshow Aranypart (reality)
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeptember végére eljutottunk a totális reality-dömpinghez, kétség kívül beköszöntött a második valóságshow időszaka. A tévések rájöttek: hiányzik a népnek a megelevenedett szappanopera, sőt, kellenek az új celebek is. Beindult hát a valósággyár, itt is, ott is, kisebb-nagyobb sikerekkel. 

Mit nézzek este a tévében?

Az RTL Klub nem hazárdírozott: a jól bevált VV-t viszik tovább, ötödjére. Nagyon kevés, konkrétan egy nyár választotta el a két szériát, de tényleg semmit sem bíztak a véletlenre: maradt a logó, és a főcímdalon sem csavartak. Vissza a gyökerekhez, szó szerint.

rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence
rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence


A Viasat3 az Éden Hotel után rájött: nekik más a célcsoportjuk, továbbra is a trashnél kell maradniuk, de nem a háztartásbeli anyukákat szórakoztatva, hanem sokkal inkább a 18-30 éves, bulizós fiatalokat megcélozva. Ezért hát elindult augusztus végén az Aranypart, amit a magyar Jersey Shore-ként reklámoztak be.

Viasat3/Nánási Pál
Viasat3/Nánási Pál


Persze a TV2 sem maradhatott le, ők is valami újjal akartak előrukkolni, így született meg a török Perfect Bride című párkereső reality magyar változata, az ÖsszeEsküvők. Két adást láthattunk eddig, ez a legfrissebb produkció.

Tv2
Tv2


Valóságos Villalét - RTL KLUB

Ez már az ötödik. Most is ugyanúgy az RTL Klub székháza melletti buborékból, Liluval, Balázzsal és ex-VV4-es háttérműsor-vezetőkkel. 14 lesz a maximális létszám. (Hacsak nem történik még egy olyan baki, mint tavaly a Szépfiúknál.) Kategóriákba vannak osztva a leendő lakók, ami jó ötlet, de a "gyilkos mosolyú" és hasonló szuperötletes jelzők már az agyunkra mennek. A lét a tét ugyebár: csak egy maradhat, aki mindent visz: lakást, kocsit, pénzt, utazást. Persze ez még odébb van, jelenleg semmi adatunk nincs arról, hogy meddig tart majd a játék. Tavaly sok strukturális változás volt a műsor alatt. Idén állítólag az "ármányra és szerelemre" fektetik a legnagyobb hangsúlyt, ami látszik is a beszavazóknál: nem nagyon preferálják a kapcsolatban élő fiatalokat. Online közvetítéssel minden este nyomon követhetjük az eseményeket (bár a kényes részeknél eltűnik a kép), esti összefoglalót is kapunk a hét minden napján.
Online közvetítés minden nap 22:00-05:00-ig van, az összefoglalók pedig 21:00-tól kezdődnek (a Barátok közt után), minden nap. A VV5-nek is van napi történéseket, és pikáns témákat feldolgozó háttérműsora, amit késő éjszaka láthatunk a Cool Tv-n, BeleValó címmel. Érdekesség, hogy az újonnan induló ÖsszeEsküvők nézettsége múlt pénteken többször megelőzte a ValóVilágot, amire igen ritkán volt eddig péda az RTL-en futó valóságshow-k történetében. De az igazi show, és a nézettségi harc még csak ezután kezdődik.

RTL Klub/Sajtóklub/Bársony Bence
RTL Klub/Sajtóklub/Bársony Bence


Aranyifjak mulatsága - VIASAT3

A gyermekcipőben járó, Siófokon forgatott Aranypart nyolc szereplővel teljesen eltér a másik két realitytől, hiszen nem élőben megy, hanem már előre felvették. Lehet ezért, lehet az eseménytelen összefoglalók miatt, de a nagy hype-ból kisebb bukás lett. Az Éden Hotel is döcögősen indult, de hétről hétre bonyolódott és csavartak a szálakon, így egy különösen szórakoztató műsor lett belőle. Az Aranyparton nincsenek feladatok, kiszavazó, csak a riportszoba emlékeztet a reality-formára. Műsorvezető nincs, narrátor sincs, Horváth Éva, az Éden műsorvezetőnője azonban több aranypartos rendezvényen is háziasszonykodott. A kamerák nem fixek, egy stáb követi a srácokat. A lényeg a féktelen bulizás és a szex, amiből eddig főleg csak az előbbi teljesült, szex terén gyenge a műsor. Egy játékos cipeli a hátán az erotikus tartalmakat. Összefoglaló eddig hétfőtől csütörtökig volt, mostantól már csak kedden és csütörtökön, dupla részekkel megy majd. A többi csatornán futó hasonló tartalmú műsorokkal ellentétben az Aranypartnak online közetítése nincsen. Valószínűleg a másik két valóságshow miatt változtatott a műsorrenden a Viasat3.

Viasat3
Viasat3


Anyósokkal az oltárig - TV2

A TV2 először indítja útjára a török licenc alapján felépített párkeresős realityt. Egy budai villában élnek a szereplők, szám szerint 12 arajelölt és 6 anyós, valamint mögöttük egy kisebb házban a 6 férjnek szánt fiú. A műsor lényege az, hogy az anyósok beleszólásával egymásra találjon a legideálisabb pár, és összeházasodjanak (megnyerjék a gyűrűt, az utazást, a lakást, az autót és a pénzt.) A kiesésről, redukálódásról egyelőre nem tudunk semmit. Peller Mariann és Tilla vezetik a műsort, akik új párost alkotnak a TV2-n, a háttérműsort pedig az ex-valóvilágos Majka viszi. A műsor felépítése hasonlít a VV-hez: bejátszások - komment - bejátszások - komment - reklám. Online szavazás itt is van, egyelőre annyit tudunk, hogy a legszimpatikusabb anyósra és arajelöltre lehet SMS-ben szavazni. A kész koncepcióról semmit nem lehet tudni .
Az Összeesküvők napi összefoglalóit a TV2 19:20-ra tette. Az összecsapásokra pedig pénteken esténként 21:25-től számíthatunk. A Majka által vezetett háttérműsor éjfél magasságában látható - lehet nem véletlenül ilyen későn. Természetesen a Fem3 sem maradhat ki a szórásból: szombatonként este nyolc órától egy heti összefoglaló látható majd az Összeesküvőkről - a Pro4-en pedig még online közvetítésen is követhetjük az eseményeket este fél 11-től. A Hajdú Péter műsorkészítő cége által fémjelzett produkció érdekessége, hogy nonstop élő adások mennek kameraváltással, illetve 71 aktív, beépített kamerával.

Fotó: TV2
Fotó: TV2


Nyilván a Viasat3 nem száll be a nagy versenybe, de érdeklődve várjuk, hogy mit kíván a tévénéző. A régi beváltat, vagy egy vadiújat? Arról nem is beszélve, hogy van még nekünk egy tehetségkutatónk, az X-Faktor, és a vadító Árpa Attila is feltűnik nap mint nap 19:30-kor a Story TV-n, a Szerencsekerék leporolt változatában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.