Asterix filmszínész
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Életének 74. évében elhunyt Michel Duchaussoy francia színész, a Comédie Francaise egykori állandó tagja hétfőn éjszaka - értesítette a sajtót a művész ügynöke.

Michel Duchaussoy 1938-ban született, az egyik leghíresebb párizsi színháznak 1967 és 1984 között volt a tagja. Számos filmben játszott, többek között Louis Malle, Bertrand Tavernier, Claude Chabrol vagy Patrice Leconte rendezésében.

AFP
AFP

A Nemzeti Művészeti Konzervatórium drámatagozatán szerzett diplomája után gyakornokként dolgozott a Comédie Francaise-ben, ahol Moliere-től Pirandellón és Marivaux-on át Feydeau-ig számos szerző darabjában játszott.

Duchaussoy számtalan tévé- és mozifilmben szerepelt, ezek közül kettőt az Imdb.com moziadatbázis szerint még nem vetítettek: ő formálta meg egy tévéfilmben Francois Mitterand volt francia elnököt, a soron következő Asterix-mozifilmben pedig a gall falucska vezetőjét, Abraracourcixet játssza.

Forrás: MTI


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.