Hajós András Hernádi Judit kritika Puzsér Róbert tehetségkutató műsor Pokorny Lia sírás Ördög Nóra Lilu Csillag születik RTL Klub
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szombat este elindult a Csillag születik negyedik szériája is az RTL Klubon. A sokféle próbálkozó a válogatáson bemutathatja, mi az, amiben sokkal jobb, mint mások, és bebizonyíthatja, hogy méltó utódja a legutóbb győztes László Attilának.

Felújított főcímmel indult útjára a Csillag születik 2012. De nem csak a kezdő képsorok újak, sosem vett részt még ilyen jellegű műsorban Lilu sem, mint ahogy a zsűri tagjai között is találhatunk új arcokat Pokorny Lia, Puzsér Róbert és Hajós András személyében.

Fotó: Szabó Balázs/Life.hu
Fotó: Szabó Balázs/Life.hu


A szerepek leosztottak: Hernádi Judit a nagyasszony, Hajós András a lelkét odaadó zenész, Pokorny a várakozással telt kedves zsűritag, míg Puzsér a kíméletlen. A több ezer jelentkező az ország minden pontjáról érkezett az RTL Klub székházába, akik mind abban reménykedtek, hogy három ítész is igent mond produkciójukra.


Elsőként egy visszajáró kissrác, a korábbi szériából megismert énekesfiú, a tizenkét éves kora ellenére rutinosnak mondható csajozógép, Rubay László lépett színpadra, hogy a Happy Day című dallal megpróbálja meggyőzni a döntnököket. Közben az is látszott, hogy Ördög Nóri ezúttal jobban elengedheti magát, mint az X-Faktorban, hiszen táncolt, dalolt a színfalak mögött, most végre nem vállalhatatlan ruhákba bújtatva, miközben Lilu kikerekedett szemmel figyelte őt. Hernádi emlékezett tavalyról Lacikára, Pokorny akár az Andrássy úton is utánaszaladna, azonban Puzsér ízléstelennek nevezte a show-t. Hajós megvédte a gyereket, ő inkább még többet akar látni a srácból. Mindenesetre a tini továbbjutott.

RTL Klub/Sajtóklub/Bársony Bence
RTL Klub/Sajtóklub/Bársony Bence


A cirkuszi hangulatot fokozta az operaénekesek, a hamis hegedűsök, az öregecske sztárjelöltek és az ír szteppet a lehető legügyetlenebbül előadó táncosok hada. Gomes utánzatból is jutott, a Fluor szemüveggel operáló csoportról nem is beszélve. Náluk nagyobb csalódást csak a csontvázzal hasbeszélő bácsi okozott, de szájdobosból is sok volt az az egy, aki megpróbálta, mint ahogy a kissé pufi táncművész is jobb, ha otthon mozog.

Hacki Tamás utódjaként a füttyből szeretett volna profitálni a valkói Oláh Csaba, de sikertelenül. Ezután viszont jött az igazi meglepetés, a műsorvezetőlányoknak a világot jelentő deszkákról üzenő énekessrác. A fiatalember csókot dobott Nóriéknak, behízelgő és extra nyálas modora és stílusa ellenére Balogh Gábort továbbrugdosta a zsűri. Rezgett a léc, mert Hajós, Hernádi, Pokorny és Puzsér is kiosztotta őt. A kőkemény kritikus Kozsóéhoz hasonlította a fiú gesztusvilágát, ami lássuk be, nem számít túl nagy bóknak.

Az énekeseket Puzsér Róbert rendszerint kiejtette volna, így akibe csak egy kis tehetség is szorult, az a másik három ítészben bízhatott. A zsűriből hárman egyöntetűen álltak ellen negyedik tagjuk rosszmájú megjegyzéseinek, és dacból is továbbjuttatták, akit Róbert kiejtett volna. A húsz éve énekléssel foglalkozó Haratik Edina utolsó esélyként tekintett a CSISZ-re, amit első körben meg is kapott.

A következőként színpadra lépő, hét barátból összeállt tánccsoport könnyen a legjobbak közé kerülhet. A Quantum XXL tagjai egytől-egyig profiként mozogtak a némi humort is bevető előadásuk során. Produkciójuk már most kész arra, hogy képviseljék magukat a döntőben is akár. A nézők felállva tapsolták a fiúkat, Lia szóhoz is alig jutott, míg Hernádi sem nagyon tudott beszélni. A jég viszont megtört, Puzsér Róbert az este folyamán először igent mondott, kiválónak ítélve a kiforrott show-t.


Tipp! Képek a 80-as évek szexi bombázójáról, régi és friss fotók. Kattints a galériáért!



Ha valakiből biztos nem lesz idén kiscsillag, az Keyboard kapitány. Ő az, akit még a táncosai is tehetségtelennek gondolnak. A kalapban, alatta Bundesliga-frizurával meghökkentő úr a Vad szirének táncát adta elő, kevés sikerrel. Tulajdonképpen a világon bárki képes az ő teljesítményére, akiben van kellő exhibicionizmus, és vannak ujjai. A háttérben táncoló "szirének" mozgására is érdemes volt egy kis figyelmet szentelni, szegények csak vonaglottak admirálisuk mögött. Később ott is hagyták urukat, de sokáig nem kellett egyedül lenniük, mert rövid úton Mr. Keyboard is távozásra kényszerült.



Szalai Viktória sportpoharazással próbálkozott, de nem aratott sikert. A furán ütemet és szöveget tévesztő Szurov Alex sem lesz soha csókkirály, de Ricsli Dávidnak is otthon kell folytatnia a szintetizátorozást. Az ikertornyok, Farkas Zsolt és László úgy énekeltek, mint senki más. Olyan rosszul... Az összképet csak rontotta mozgáskultúrájuk, amivel könnyen felléphetnének egy tinidiszkó tapasztalatlan gyermekközönsége előtt, máshol azonban kétséges, hogy sikert aratnának. Puzsér egyszerűen minősíthetetlenként jellemezte a produkciót.

Őket követte a mocskos szájú rapper, a gyárakban takarító, édesapa nélkül felnövő Németh Zoltán "Plazma". Exeinek üzent a szövegláda, legalábbis valószínűleg, mert a rengeteg sípolástól viszonylag keveset lehetett hallani a képernyő előtt ülve. Lilu és Nóri imádta, de a döntést nem ők hozták meg, a jelek szerint mindenkivel szexelő srácról, akinek szívét összetörte egy lány. A folyamatos b...s ellenére a zsűri továbbjuttatta a fiatalembert, még Puzsér is egy kib...tt nagy igent adott neki.



Pókember is eljött, aki civilben Illés Renátó és cirkuszi artista. Mikor nem épp a világot akarja megmenteni, akkor egész elfogadható a produkciója, és még Hernádit is egyenesen elbűvölte. Halmai Richárd gitárszólója is továbbjutást ért, Lia erotikus lázban égett tőle. Az Ataru Taiko dobcsapat karjai is olyan gyorsan pörögtek, hogy nem lehetett más a végeredmény, mint négy igen. Két BMX-bandita is a továbbjutók táborát erősítette, és a TST tánccsoport több tucat tagja is meggyőzte az ítészeket.

Az alcsútdobozi nótafa, aki háztáji gazdálkodásából érkezett kackiás bajszával, olyan hanggal nyűgözte le a döntnököket, ami ellen nincs ellenszer. Mészáros János Elek, a negyvenegy éves, szerény úr az egy szál mikrofon előtt kissé esetlenül állva elhallgattatta az egész világot, és ahogy azt szerette volna, Isten az égben mosolygott. Hernádi Judit pedig elhullajtott egy-két könnycseppet, miközben elrebegte, mennyire meghatotta őt János. Puzsér nemet mondott, a három másik zsűritag természetesen igent.


Tipp! Nagyot hibázott, most az egész világ őt gúnyolja. Kattints a galériáért!



Az utolsó etapban egy polihisztor, a Lilut és Ördög Nórát papírra skiccelő rajzművész, Gyulai Attila léphetett először a zsűri elé. A fiatalember Jackóként táncolva kenegetett egy fekete táblát, ami egyáltalán nem volt látványos. Nem úgy a végeredmény, mikor kiderült, láthatatlan festésével a pop királyának arcát vetette vászonra. A performanszt díjazták, Hajóson kívül mindenki a továbbjutás mellett voksolt.



Az Echobrothers borzasztó volt, Puzsér arcán a gyomorrontás testen belül tartásának kísérlete tükröződött, természetesen ki is estek. A két hete énektanárhoz járó Tóth Brigittának még kell egy-két órát látogatni, a kalapos Katyusa-királynak, Gerebenes Sámuelnek is megköszönte a részvételt a zsűri. A nézőket bevető Lendvai Géza lufiművész is a Városligetben gyakorolhat a jövőben, vagy valamelyik búcsúban. Ahogy Hajós András mondta: "Ezt fújhatja!" A színpadra született milói Vénusz operaéneklésével túlment minden határon, konkrétan fájdalmat okozott a hangja. Hernádi javasolta is neki, hogy ne álmodozzon tovább erről a szakmáról.



A Csillag születikben tavaly is bontogatta már szárnyait Bagos Richárd. A nehéz körülmények között élő zongorista fiú új énekessel vágott neki a kalandnak. Dósa Krisztián társaként ismét megcsillogtatta tudását, immár kiforrott duóként dolgozva együtt új partnerével. Hernádi, ahogy egy évvel ezelőtt, ezúttal is könnyezett, Liával egyetemben törölgették a szemeiket. A mindig kőszívű Puzsér Róbert is meghatódni látszott egy pillanatra, de azért természetesen csak egy nagyon rövid pillanatra. Az este fénypontjaként ragyogták be a színpadot a fiúk, méltón lezárva a CSISZ 2012 első válogató-adását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.