Fura döbbenet, erotika és förtelmes előadások - Még a zsűri is összeszólalkozott

Hajós András Hernádi Judit Puzsér Róbert Pokorny Lia Csillag születik
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Akit ma este sem látunk a Csillag születik válogatásán, biztosan nem lesz néhány hét múlva milliomos a tehetségkutató segítségével. A válogatások utolsó etapja került ma képernyőre, jövő héten már a végső döntésen van a sor. Azért ahhoz kétség sem férhet, hogy maradtak még érdekes, felfedezésre váró figurák.

Hernádi Juditnak, Hajós Andrásnak, Pokorny Liának és Puzsér Róbertnek ma sincs könnyű dolga, hiszen már az utolsókat rúgják, kicsit biztosan elegük van már a sok magamutogató sztárjelöltből. A meglehetősen nagyképű, tizenkét éve éneklő Tóth Barbara mindenkit kiosztana szíve szerint, aki nem üti meg az általa kívánt szintet. Pedig valójában neki is az arca nagy csupán, nem a tudása. Négy igent kívánt, négy nemet kapott helyette, kókadtan szaladhatott haza tanárához. Puzsér egész egyszerűen eltanácsolta a pályától.

Szuzafontól dobig mindenféle hangszert felcipeltek a színpadra a korosodó, de annál elhivatottabb Brassdance tagjai, akik zenélés közben még táncoltak is keveset. Produkciójuk jónak tűnt, üdítően hatott, az őket megelőző botrányáradathoz képest meg különösen is. A zsűritagokon látszott a felszabadultság, a felhőtlen szórakozás, ami sima továbbjutást ért, ma este először.

Farkas Lajos és az R. Music Club szürreális képet mutatott, de istenien szólt a hangjuk. Házam fölött hajnali ég, zengték, és beragyogták őket a csillagok. Ők már biztosan izgulhatnak a végső döntés előtt.

Csakúgy, mint az extrateátrális Szerémy Dániel, vagy a népzenével operáló Góbé zenekar, amit Hernádi imádott. A Twistairs tagjai harci bemutatót tartottak zenés koreográfiára, négy igen, irány a legjobbak közé.

A tíz éve színházi meghallgatásokra járó, szoprán Nagy Krisztinának eddig semmi sem jött össze, most viszont megkapta az esélyt, Vásáry André méltó utódjaként viheti tovább az operatradíciók színes világát. Puzsér a legnagyobb meglepetésre nagyszerűnek titulálta. Ilyet nem nagyon szokott...

Az ukrán származású fiatal lány, a népviseletben érkező Proc Ivanna mindig énekelni szeretett volna, ezúttal mandolinos társával, Tihanyi Áronnal érkezett. Ukrán dalt adtak elő, mely a szerelemről szólt, majd megspékelték előadásukat egy kis slágerzenével, a Gnarls Barkley Crazy-jével. Bár helyenként hamis volt, jövő héten ők is izgulhatnak. Hajós még magához is felvitte volna Ivannát, ha lehet...

Caramel egyszer már felhívta a színpadra egy fellépésén, most pedig a Csillag születik zsűritagjai elé állhatott a hétéves vagány kisgyerek, Radics Béla. Az electro-boogie-t őrülten jól nyomó, négy esztendeje táncoló fiúcska elvarázsolt mindenkit a stúdióban, az ítészek fennhangon nevettek, annyira jó volt a kis fickó. Mindenki odáig volt érte, még Puzsér Róbert szívét is meglágyította.

A tizenkét éve éneklő, erdélyi Fazekas Alpár meg akarja nyerni a versengést, úgyhogy mindjárt egy Queen-nótával kezdett. A huszonhárom esztendős székely legény hangja akár egy nőé is lehetne, csukott szemmel alig eldönthető, hogy most kiről is van szó. Túl sok volt a pantomim, a hamisság, a zsűri össze is veszett rajta. Végül azért továbbjutott a sértődős fiatalember.

Humoristának gondolja magát az ismerőseit korábban egyszer már megnevettető Csaba. A stúdióban viszont döbbent csend honolt, egy aranyhalnak sincs sokkal rosszabb humora, viccet pedig tehetségtelensége miatt nem szabadna írnia soha többet. Gyakorlatilag vele kezdődött a stand uposok sora, de senki nem röhögött a produkciókon. Puzsérnél ezen a ponton robbant a bomba, mindenkit földbe tiport, aki elé mert állni. Tegyük gyorsan hozzá, ezúttal abszolút jogosan. Kővári Máté viszont odaszólt egy rakás celebnek, többek között Gregor Bernadettnek és Rubint Rékának is. Végre felhangzott néhány kacaj, megérdemelten, a srác vicces, a Showder Klubba már most is beférne - egy humorista is van végre a jobbak között.

A Debrecenből érkező latintánc-csoport, a Valcer táncstúdió tagjai szépségükkel azonnal levették lábukról Hernádiékat. Hát még akkor, amikor újszerű mozgássorozatokat mutattak be a megszokottak helyett. Pokorny Liának épp a jelenlévő erotika hiányzott eddig, úgyhogy mind a négy döntnök igent mondott a csapatra.

Az utolsó etapra természetesen már a zsűritagok is fáradtan érkeztek. Felébresztette viszont őket Főző "Kolbász" János, aki kecskebéka lett, egy gengsztervarangy, letolt gatyával. Maszkja mögül rappelt, leesett állakat eredményezve. Nagyon kemény volt! Kecskebéka felmászott a fűzfára, magyarázta a showman, továbbjutnia nem sikerült a videómegosztók rémének. Puzsér egyáltalán nem csodálkozott azon, hogy nem vállalja az arcát, kiakadt, felment a vérnyomása. Négy nem, viszlát.

Puzsér a válogatásfolyam során másodszorra kapcsolt kegyetlenül őszinte fokozatra, megalázva mindenkit, aki szembejött vele. Nemsokára pedig eljött a holtpont, így kellett valaki, aki továbblendíti a műsort. Csodák csodájára a hiphopcsapat, a Beat Lovers erre abszolút alkalmasnak bizonyult. Az öt különböző egyéniség nagyon eltalálta, mi kell a népnek. Együtt mozogtak, mégis egyénként, a színpad felrobbant tőlük. Pokorny odáig volt, elolvadt a srácoktól. Megérdemelték a továbbjutást. Az utolsók között a Pixel Team érdemelte ki elsőként, hogy beszéljenek még róluk a jövőben is. Hozzájuk csatlakozott Csoszor Mónika a Proud Mary-vel, Szabó Sándor bohóctáncával, Ács Dominika és Feng Ya Ferenc zenei duettjükkel és a Folk and Breaks rendhagyó retromozgásukkal is.

Majd megérkezett a beharangozóban is látott slusszpoén, Negyela Bernadett. A tizenöt éves kerepesi tehetség varázsolt, bár nehezen engedett fel az elején. Aztán viszont beindult, és hengerelt. Bernadett volt az utolsó, akinek van esélye arra, hogy jövő héten, a végső döntés során kiderüljön számára, a hetvenkét produkció közül a tizenkét legjobb között van-e. Egy biztos, kemény hét elé nézünk!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.