fashion week divattervező Budapest pályázat falfestmény Gombold újra! Divat a magyar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hatalmas, több mint 250 nm-es falfestményen örökítették meg a "Gombold újra! Divat a magyar" című öltözéktervezési pályázat nyertes kollekciójának legjobb darabját.

Budapest szívében, a Dessewffy utcában meglepő falfestménnyel találkozhatnak az arra járók. Az egyik tűzfalat egy 250 nm-es festmény díszíti, amely egy gyönyörű ruhát viselő modellt ábrázol. A festményen, amit hét napig készítettek a művészek, egy Farkas Anett tervezte ruha látható. Az építészhallgató lány "Zsindely" című kollekciójával nyerte meg a "Gombold újra! Divat a magyar" pályázat kortárs öltözéktervezési kategóriáját.

Fotó: Botár Gergely/Gombold újra!
Fotó: Botár Gergely/Gombold újra!

A pályázatot még tavaly novemberben írta ki a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium háttérintézménye, a Design Terminál. A pályázat célja, hogy még többen megismerjék a fiatal magyar tervezőket és a magyar kreativitást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.