Ők azok a sztárok, akiknek bérelt helyük van az adóslistán

Lang Györgyi rendőrségi ügy börtönbüntetés Földesi-Szabó László adótartozás Győzike Stadler József sikkasztás adóslista
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újra itt a negyedéves jelentés, továbbra is celebekben gazdag a legfrissebb adóslista.

Gáspár Győzőnek és feleségének már bérelt helye van a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adóslistáján, csakúgy, mint Lang Györgyinek. A NAV csütörtökön tette közzé a legfrissebb jelentését, és a régi ismerős arcok mellett ezúttal már újat is köszönhetünk - ami az ismert embereket illeti.

Fotó: Magócsi Márton [origo]

A milliárdos sikkasztással gyanúsított, szerdán az előzetes fogvatartásból házi őrizetbe helyezett vállalkozó, Földesi-Szabó László neve szintén megjelent a tízmillió forintos adótartozást meghaladó személyek között. Ügyvédje azt is elárulta, mi lehet ennek az oka. "Mivel jelenleg is eljárás folyik ellene, így a jogerős ítéletig feltehetően a neve ugyanúgy ott marad ezen a listán" - magyarázta dr. Berényi András.

Földesi-Szabó neve úgy kerülhetett a magánszemélyek közé, hogy a NAV megítélése szerint a cégén keresztül a vád szerint a több mint egymilliárdot sikkasztó férfinak bevételét képezhette az eltűnt összeg egy része, ami után személyi jövedelemadót kellett volna fizetnie. "Az érvényes jogszabályok értelmében a jövedelméből jelenleg is vonják a tartozást, természetesen ugyancsak a jogszabályok által meghatározott mértékben" - mondta ezzel kapcsolatban az ügyvéd.

rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence
rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence

Feltehetően hasonló okok miatt szerepel még mindig Gáspár Győző és felesége, Gáspárné Balla Beáta is a listán. Ellenük adócsalás miatt indult eljárás, hiszen a Győzike Show bevételeit nem vallották be a hatóságnak. A bírósági szakaszban ráadásul az is kiderült már, Győzikéék feltehetően más bűncselekményeket is elkövettek, ugyanakkor jóval nagyobb összeggel rövidíthették meg az államkasszát, mint azt az ügy kirobbanásakor a hatóságok sejtették. Március elején a Nógrád Megyei Főügyészség közleményében tudatta, Gáspár Győzőt most már "kétrendbeli, az adóbevételt jelentős mértékben csökkentő adócsalás bűntettével, valamint ezen ügyekben bűnsegédként is, továbbá kisebb kárt okozó csalás és kétrendbeli magánokirat-hamisítás vétségével vádolják. A másodrendű vádlottat, Gáspárné Balla Beátát is vádolják már bűnsegédként is az adócsalások bűntettében." Győzikéék nem kívántak nyilatkozni a legfrissebb adóslistával kapcsolatban, mint ahogyan Lang Györgyi sem, akit nem értünk utol telefonon.

Stadler József pedig feltehetően örömmel mesélne, ha tudna. De ő már jogerős börtönbüntetését tölti adócsalás miatt. Az akasztói vállalkozót tavaly novemberben 4 év 10 hónapra ítélték, és több mint hatvanhét millió forintos vagyont koboztak el tőle.

GYLF

Tipp! Levetkőztették a TV2 műsorvezetőjének feleségét. Kattints a galériáért!



Elindult az Ez zsír! fogyókúrás- és
életmódprogramunk!


REGISZTRÁLNI SZERETNÉK!

Csatlakozz hozzánk iWiW-en és Facebookon!





Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.