Stohl áldozata végigsírta a kártérítési per tárgyalását

kártérítés színész Stohl András sérülés baleset tárgyalás sírás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tizenkét milliós kártérítésért szállt csütörtökön harcba a bíróságon a biztosítóval és Stohl Andrással szemben K. Pali bácsi és lánya, Ibolya.

Három órán át tartott az első tárgyalás abban az ügyben, amelyet a Stohl András által okozott baleset súlyos sérültje és lánya indított a színész és a biztosító ellen. K. Pali bácsi és lánya Ibolya több mint tizenkét millió forintot követel a bíróságon a biztosítótól és Stohltól, megítélésük szerint ugyanis a tragikus nap, és az azóta eltelt időt ekkora összeggel lehetne valamennyire kompenzálni.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
Fotó: Hajdú D. András [origo]


A Life.hu információi szerint az első másfél órában az ügyvédek csörtéje zajlott a zárt tárgyaláson. Stohl András képviselője, Dr. Ruttner György ugyanis azt szerette volna elérni, hogy részítélet szülessen az ügyben. Szerinte ugyanis a kötelező biztosítás hivatott a kártérítés ügyében felelni, nem Stohl András. "Ügyfelem már másfél millió forintot befizetett a biztosítónak. A biztosító pedig az idős bácsinak kifizetett 840 ezret a gépkocsiban keletkezett kárra, 70 ezret a sérült termékek miatt, 500 ezer jogcím nélküli előleget a bácsinak és 123 ezer forint előleget a lányának. Ez körülbelül az az összeg, amit András már befizetett a biztosítónak. A 2009/62-es törvény szerint a hasonló ügyekben a biztosítónak kell helytállnia. Az igaz, hogy egy limitált összeghatárig átruházhatja a kártérítés egy részét a károkozóra, de András esetében ez a határ körülbelül ez a másfél milliós összeg. Azzal együtt, hogy ittasan vezetett" - nyilatkozott a Life.hu-nak Dr. Ruttner.

A bíróság azonban nem hozott részítéletet, azaz Stohl András tekintetében is megvizsgálja majd a felelősség kérdését. Ráadásul három szakértőt is kirendeltek az ügyben, ami miatt újra aggódhat a színész. Információink szerint ugyanis Dr. Mester Csaba, Pali bácsi ügyvédje becsatolta a bíróságon az idős férfi legfrissebb orvosi jelentéseit. És mint ahogyan arról a Life.hu elsőként beszámolt, a bácsi sérült és ép lába között már körülbelül negyven százalék az eltérés a mozgás tekintetében. A Stohl-ítélet idején mindösszesen öt százalék körüli lehetett. Így, amennyiben bebizonyosodik, hogy Pali bácsi sérülései maradandóak, az ügyészség perújrafelvételt is kérhet Stohl-ügyében. Így újabb börtön fenyegetheti a színészt.

"Orvosszakértő vizsgálja majd ügyfelem egészségügyi állapotát, pszichológus szakértő mindkettejük mentális, pszichés állapotát és gépjármű szakértő az autóban keletkezett kár mértékét" - mondta a Life.hu-nak Dr. Mester Csaba, aki kérvényezte azt is, hogy lehetőség szerint vidéki szakértőket rendeljenek ki az ügyben. Úgy tudjuk, erre azért lehetne a védő szerint szükség, hiszen Pali bácsi orvosszakértői vizsgálatának időpontjáról és helyszínéről a büntetőügyben a bulvársajtó beszámolt, holott nem is tudhattak volna róla. A bíróságon egyébként K. Pál részletesen mesélt a baleset következményeiről, a megváltozott életéről, egészségéről, csak úgy, mint lánya, Ibolya. Utóbbi szinte végig zokogta a vallomását.

GYLF


Elindult az Ez zsír! fogyókúrás- és
életmódprogramunk!


REGISZTRÁLNI SZERETNÉK!

Csatlakozz hozzánk iWiW-en és Facebookon!






Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.