Blues Brothers halál Donald Dunn
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hetvenéves korában Tokióban meghalt Donald Dunn basszusgitáros, dalszerző, akire legtöbben a Blues Brothers című amerikai filmből emlékeznek.

Dunn, aki a Rock and Roll Hírességek Csarnokában megörökített Booker T. és a MGs együttesek tagja volt, a John Landis amerikai rendező 1980-ban bemutatott zenés filmvígjátékának híres együttesében, a Blues Brothersben is szerepelt. Dunn japán vendégszereplésen volt, halálhírét barátja és zenésztársa, Steve Cropper írta meg Facebook-üzenetében, aki vele volt Tokióban.

Dunn 1941-ben született Memphisben, és olyan világhírű zenészekkel, együttesekkel játszott együtt, mint Eric Clapton, Neil Young, Bob Dylan, a Creedence Clearwater Revival, Rod Stewart, Jerry Lee Lewis és még sokan mások, akik bluest, soult és gospelt énekeltek. 2007-ben Grammy-életműdíjjal tüntették ki.

Forrás: MTI

Tipp! Szépségkirálynő-jelöltek fehérneműben. Kattints a galériáért!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.