Kívánj valamit! Ma tízmilliószor könnyebben teljesülnek a vágyaid!

Buddha a nap cikke tízmillió gondolatok álmok teremtés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeretnéd, ha az álmaid rakétagyorsasággal válnának valóra? Szeretnéd, ha minden sikerülne, amit csak eltervezel? Szeretnél nagyobb teret adni a vágyaidnak? A mai nap különleges teremtő erővel bír, használd ki a tízmilliószoros nap energiáját, és változtasd meg az életedet! 


A tibeti buddhista hagyományok szerint minden telihold és újhold napja százszoros erővel bír, ha szeretnénk valamit elérni. Ha azonban a vágyaink megvalósítását az év négy tízmilliószoros napjára időzítjük, a kívánságaink tízmilliószor könnyebben és gyorsabban válhatnak valóra. Mint például ma!

Tibetben és más buddhista hagyományt ápoló országokban ezeket a jeles dátumokat a Nagy Buddha napjaként is emlegetik. Egy évben négy fő különleges Buddha emléknapot tartanak, amikor hatalmas ünnepségek keretében emlékeznek meg Buddha életének legfontosabb eseményeiről.

Thinkstock
Thinkstock

Buddha

Gautama Sziddhártha egy indiai uralkodó fia i. e. 563-483 élt, ő az, akit hagyományosan Buddhának vagy Sakjamuni Buddhának nevezünk. Pompás, de számára semmitmondó életét és családját hátrahagyva az ifjú herceg inkább az igazság keresését választotta. Buddha megvilágosodásáig számtalan módon kereste az igaz utat, amelyre végül egy fügefa alatt meditálva talált rá. Ezután kezdett el tanítani, leghíresebb szentbeszéde, a Négy Nemes Igazság tanát manapság már több száz millióan követik.

A vajmécsesek ünnepe

Ezek közül az első az első holdhónap 15. napjára esik, legközelebb 2013. február 25-én lesz ilyen hatalmas jelentőséggel bíró nap. Ez tibeti nevén a Chotrul Düchen, magyarul a vajmécsesek ünnepe. Ezen a napon a tibetiek hagyományosan jakvajból készült - manapság már használnak növényi olajból vagy tisztított vajból formált gyertyákat is -, virág-, madár- vagy fa alakú lámpásokat gyújtanak, hogy megemlékezzenek Buddha csodálatos tetteiről, amelyeket követői hitének megerősítésére hajtott végre.

A Life.hu tippje:

Ha szeretnél a tízmilliószoros napok egyikén meditálni, így vizualizálva a vágyott célokat, hatékonyabbá teheted az elmélyülésedet, ha ilyen vajmécsest használsz. Nem kell Tibetig menned persze, hogy ilyet vásárolj, teázókban, ezoterikus boltokban is beszerezheted a vajmécseseket.

A születés, a megvilágosodás és a halál napja

A második jeles nap a negyedik holdhónap 15. napja, erre az alkalomra legközelebb 2013. május 25-én kerül sor. Ezt a jeles napot a tibetiek Saka Dawa Düchennek nevezik, és valóban fontos ünnep ez a buddhisták körében, hiszen a tradíciók szerint a holdnaptárban ugyanerre a napra esett Buddha születése, majd megvilágosodása 35 éves korában, és végül a halála, vagyis belépése a nirvánába is.

Az imakerék ünnepe

A Chokhor Düchen a harmadik a hatodik holdhónap 4. napja, ez a jeles nap éppen mára esik! Ezen az ünnepen a tibetiek Buddha első beszédére, a Négy Nemes Igazság tanára emlékeznek. Buddha éppen hét héttel a megvilágosodása után kezdte el hívei tanítását, méghozzá a legenda szerint az indiai istenek, Indra és Brahma kérésére.

A mennybemenetel napja

A Lhabab Düchen, azaz a negyedik tízmilliószoros nap pedig a kilencedik holdhónap 22. napja, legközelebb 2012. november 6-án lesz ilyen nevezetes ünnep. A mennybemenetel napján Buddha az égiek közé ment, hogy tanításait az isteneknek is elmondja, és hogy köszönetet mondjon az édesanyjának, amiért segített neki kiszabadulni az élet körforgásából. Hívei kérésére azonban nem maradt az égiek között, hanem Visvakarma isten létráján visszatért a földre.

Írd fel a naptáradba!

Ha akarod, magad is kiszámolhatod, hogy legközelebb mely napokon kell erőteljesen vigyázni a töretlen optimizmusodra. Ha nem akarod kiszámolni, eláruljuk a következő tízmillószoros napok dátumát.

2012:

Július 23. hétfő - Chokhor Düchen
November 6. kedd - Lhabab Düchen

2013:

Február 25. hétfő - Chotrul Düchen
Május 25. szombat - Saka Dawa Düchen
Július 12. péntek - Chokhor Düchen
Október 26. szombat - Lhabab Düchen

Mit szabad ezen a napon?

Ha szeretnél valamit elérni, vagy valamin változtatni, ma (is) nagyon fontos a pozitív hozzáállás és a pozitív gondolkodás! Határozd el egyszerűen, hogy ezen a napon mindent eredményesen befejezel, amibe belekezdesz, és minden sikerül, amibe belevágsz. Minden tetted, minden gondolatod szárnyakat kap ma!

Ezen a napon csak arra koncentrálj, amit szeretnél, és ne arra, amit nem. Ha ismered a vonzás törvényét, pontosan tudod, hogy ha nem azt kéred az égiektől, amit szeretnél, hanem azt, amit nem, akkor ez utóbbi kívánságod kap szárnyakat az univerzumban. És ezen a napon minden gondolatodnak tízmilliószor erősebb teremtő ereje van, mint máskor!

Ma különösen legyél hálás mindenért, hiszen a hála tovább gyorsítja és erősíti a teremtő gondolatokat! Ma ünnepelj, jutalmazd meg magadat örömmel azért, amit eddig elértél. Mondj köszönetet mindenedért, amid van! Fejezd ki a háládat a szeretteidért, a barátaidért, az egészségedért, a sikereidért és a földi javaidért! Engedd át magadat az örömnek és a boldogságnak, bátran rendezz "hálaadást", hiszen mindig van mit megköszönnünk a sorsnak.

Cselekedj szeretettel! Ha szeretetet adsz, szeretetet kapsz, anélkül, hogy kérned kellene. Ezért ma különösen legyél kedves, mosolygós és jószívű a környezetedben élőkkel. Gondolj gyakran a mondásra, miszerint a szeretet az egyetlen, amit ha megosztasz, megsokszorozódva tér vissza hozzád!

Thinkstock
Thinkstock

Mit szeretnél?

Ha csak egyszerűen jobban szeretnél élni, vedd kezedbe az irányítást. Tudd, hogy az életedet csakis te irányíthatod, így csakis te teheted szebbé és könnyebbé. Figyelj magadra és legyél tudatos! Egyetlen pillanatig se félj a változásoktól, a változásban, a változtatásban rengeteg lehetőség van!

Ha a párkapcsolatoddal kapcsolatban szeretnél javulást, vagy egyenesen egy kedves pasira vágysz, ma meghozhatja neked a változást, ha a lehető legjobb formádat hozod. Öltözz fel csinosan, sminkelj, de ami még a külsőségeknél is fontosabb, hogy legyél kedves, barátságos, mosolyogj, legyél nyitott a kedvesed vagy az új ismeretségek felé.

Ha a karrieredben vágysz jobbra és többre, tegyél lépéseket a siker felé vezető úton. Először is hidd el magadról, hogy nagyon jó vagy a szakmádban, ettől bátrabb és magabiztosabb leszel, olyan lépéseket is meg mersz lépni, amiről korábban csak álmodoztál vagy álmodni sem mertél. Bátran hozakodj elő az ötleteiddel, ha bízol magadban, sikert aratsz, ez nem vitás. Az önállósodás, saját vállalkozás indítására is tízmilliószor jobb ez a nap.

Ha pedig az egészségeden szeretnél javítani, ma még véletlenül se tegyél olyat, amivel árthatsz magadnak. Ne dohányozz, ne fogyassz alkoholt, ne egyél nehéz, cukros, zsíros ételeket. Inkább mozogj többet, és képzeld el, hogy meggyógyultál és tökéletesen egészséges vagy.

Tipp! A világ legszebb pici cicijei! Kattints a galériáért! (18+)



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.