Safranek Károly halál színész színművész meghalt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elhunyt Safranek Károly, az egri Gárdonyi Géza Színház színművésze - tájékoztatta hétfőn az MTI-t a teátrum sajtószóvivője.

A színész hirtelen lefolyású betegség következtében, váratlanul hunyt el augusztus 5-én este - közölte Pilisy Csenge. Mint elmondta: az 1953-ban Budapesten született Jászai Mari-díjas művész színházi szerepei mellett rendszeresen filmezett és szinkronizált is.

Forrás: MTI/H. Szabó Sándor
Forrás: MTI/H. Szabó Sándor

Játszott a Madách Színházban, a Szegedi Nemzeti Színházban, a Pécsi Nemzeti Színházban, a nyíregyházi Móricz Zsigmond színházban, a székesfehérvári Vörösmarty Színházban, a Budapesti Kamaraszínházban, a József Attila Színházban, a Nemzeti Színházban. Az elmúlt tíz év során szeretett és elismert alakja volt a Gárdonyi Géza Színház társulatának.

Legutóbb a Csíksomlyói passióban láthatta az egri közönség. Színészkollégái és a színházszeretők körében nagy űrt hagy maga után. Temetéséről később intézkednek - mondta a referens. A Magyar Színházművészeti Lexikon szerint Safranek Károly 1977-ben végzett a Színművészeti Főiskolán.

Pályafutása alatt alakította a többi között Moliere Tartuffe-jében Valért és Damist, Csehov Ivanovját és Shakepeare Athéni Timonjában Alcibiadest.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.