határozat megszüntetés Nemzeti Hírközlési Hatóság rádió tartozás Bumeráng felmondás Bochkor Gábor NEO Fm Boros Lajos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hétfő reggel azonnali hatállyal felmondtak a Neo FM rádiót működtető FM1 Zrt. alkalmazásában álló dolgozók az elmaradt munkabérek és az új tulajdonos "által teremtett kilátástalan helyzet, körülmények és a tulajdonos szakmai jövőképe miatt" - jelentette be a 26 munkavállaló képviseletében Berényi Attila, a rádió volt hírigazgatója sajtótájékoztatón, Budapesten.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa június 20-án mondta fel a jelentős köztartozást felhalmozó és bankgaranciával sem rendelkező FM1 Zrt. médiaszolgáltatási szerződését, ám a Neo FM tulajdonosa ezt a döntést bíróságon támadta meg.

Forrás: MTI/Beliczay László
Forrás: MTI/Beliczay László

Boros Lajos még adásban


Az eljárás jelenleg is tart, a bíróság ez időre felfüggesztette a médiatanács határozatának végrehajtását. A médiatanács július 24-i tájékoztatása szerint a Neo FM-et üzemeltető vállalkozás tartozása 770 millió forint. Ebből 740 millió forintot elmaradt médiaszolgáltatási díj, 6 milliót frekvenciadíj tesz ki, és 23 millió forintra rúg a kiszabott bírság és kötbér. Július 3-án az FM1 Zrt. összes részvényét megvásárolta a Dr. M-MEDIA Kft. Később Földes Ádám távozott a vállalkozás éléről, helyére pedig Németh Tibor érkezett. Az FM1 egyébként csődvédelmet kért. Berényi Attila hétfőn hangsúlyozta: az új tulajdonos korábbi ígéretei és többszöri felszólítás ellenére sem fizeti az alkalmazottak jogszerűen járó bérét és a fenntartási költségeket. Hozzátette: ráadásul a tulajdonos kijelentette azt is, hogy addig nem fizet, amíg a médiahatósággal nem rendeződik a rádió helyzete. Berényi Attila elmondta azt is: a tulajdonos munkavállalótól függően 1-4 havi munkabérrel tartozik a dolgozóknak.

A volt hírigazgató leszögezte: a csődvédelemről szóló jogszabály lehetővé tenné a csődvédelem alatt álló rádió bér- és bérjellegű költségeinek, valamint rezsijének rendezését. A sajtótájékoztatón részt vett Bochkor Gábor, Boros Lajos és Voga János, a Neo FM-en sugárzott Bumeráng című reggeli műsor műsorvezetői is. Berényi Attila elmondta azt is: a döntéssel és a munkavállalók felháborodásával a Bumeráng műsorvezetői is egyetértenek, ők azonban nem alkalmazotti, hanem szerződéses jogviszonyban állnak a Neo FM tulajdonosaival, de ők is "jogilag megkezdték a helyzet rendezését". Bochkor Gábor úgy fogalmazott: jelenleg "jogi megoldást keresnek ahhoz, hogy a Bumeráng ne tudjon szerepelni a Neo FM műsorán". Kitért arra, hogy a dolgozók felmondásával lényegében a Bumeráng is ellehetetlenült. Berényi Attila a kérdésre válaszolva közölte: jelenleg "konzerv adást" sugároz a Neo FM, azt a felmondott dolgozók kedd estig készítették el.

Forrás: MTI

Titokban férjhez ment az Oscar-díjas világsztárhttp://www.life.hu/legykepben/20120806-natalie-portman-es-benjamin-millepied-eskuvoi-ceremoniaja.htmlMég ma délután is tárgyal a TV2 a The Voice zsűrijévelhttp://www.life.hu/legykepben/20120806-ha-hinni-lehet-a-pletykaknak-a-the-voice-zsurijet-az.htmlElhunyt Chavela Vargas legendás mexikói énekesnőhttp://www.life.hu/legykepben/20120806-elhunyt-chavela-vargas-legendas-mexikoi-enekesno.htmlElhunyt Zwack Péter - 85 éves volthttp://www.life.hu/legykepben/20120805-elhunyt-zwack-peter-halal-unicum-uzletember-nagykovet.htmlTöbb plasztikai műtéten is átesett már a magyar énekesnő - Most remek formában van!http://www.life.hu/tested-lelked/20120805-tobb-plasztikai-muteten-is-atesett-a-magyar-enekesno-szucs-judith.htmlPórul járt a sztárcsemete - Közmunkára fogták a botrányos kamaszthttp://www.life.hu/tested-lelked/20120802-kozmunka-bruce-willis-es-demi-moore-lanya-scout-nem-megy.html10 gyors segítség érzelmi vészhelyzetekhezhttp://www.life.hu/tested-lelked/20120802-10-segitseg-erzelmi-veszhelyzetekhez.htmlVégre kiderült, miért ment tönkre Alec Baldwin és Kim Basinger házasságahttp://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20120804-alec-baldwin-es-kim-basinger-hazassaga-a-szinesz-bevallotta.htmlKatalin hercegnő magyarokkal nézte az olimpiáthttp://www.life.hu/szorakozz/20120806-berki-krisztian-olimpikont-magyarokkal-nezte-katalin-hercegno-czene-attila-sportpolitikaert.htmlSztárok, akik mindenáron Marilyn Monroe-hoz akarnak hasonlítanihttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20120804-michelle-williams-lindsay-lohan-madonna-gwen-stefani-scarlett-johansson-christina.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.