mentőkutya földrengés tüdőgyulladás Magyarország Miskolc katasztrófa Mancs mentőakció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mancs, teljes nevén Miskolci Sátán Mancs németjuhász kan kutya, a miskolci Spider Mentőcsoport mentőkutyája 2006. október 22-én pusztult el, miután tüdőgyulladást kapott.

Mancs kutya a gazdájával, Lehóczki Lászlóval rengeteg sikeres mentőakcióban vett részt. Igazán híressé az 1999-es izmiti földrengés tette, amikor egy hároméves kislányt mentett ki a romok alól. Ekkor a gyermek már 82 órája ott tartózkodott. Mancs részt vett a 2001-es salvadori és indiai földrengéseknél is. Kiképzésének köszönhetően víz alatti holttestet is képes volt jelezni, valamint egyazon helyszínen helyesen jelzett élő és halott embert is. Ez a teljesítménye és sok-sok bevetése minden idők egyik legjobb hazai mentőkutyájává emelte, derül ki a Wikipedia feljegyzéséből.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Ledobta ruháját a szexi magyar sztáranyuka! - Egy szál bugyiban pózolthttp://www.life.hu/legykepben/20121019-sarka-kata-hajdu-peter-musorvezeto-felesege-levetkozott-szexi-fotosorozat-keszult.htmlA cellatárs kipakol: "Kivételeztek Stohl Andrással"http://www.life.hu/legykepben/20121018-stohl-andras-az-rtl-klub-nepszeru-musorvezetoje-kiveteles-helyzetben-volt.htmlRészegen balhézott a szomszédjával az RTL Klub műsorvezetőjehttp://www.life.hu/legykepben/20121019-leitta-magat-es-osszeveszett-szomszedjaval-az-rtl-klub-musorvezetoje-istenes.htmlMaszturbálás közben fotózta le magát Varga Viktor barátnőjehttp://www.life.hu/legykepben/20121019-cinthya-dictator-fotos-varga-viktor-magyar-enekes-baratnoje-maszturbalas-kozben.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.