Alig tud már mozogni a Nemzet Színésze - Soha többé nem áll színpadra

betegség színész pálya Nemzet Színésze Avar István
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már csupán árnyéka önmagának a 81 éves Avar István, aki az otthonát sem tudja segítség nélkül elhagyni. A Nemzet Színésze elkeseredett, mert állapotán a gyógyszerek sem segítenek, így beletörődött, hogy soha többé nem állhat szeretett közönsége elé.

A legendás színész évekkel ezelőtt még a Nemzeti Színházban dolgozott, ám amikor egy alkalommal a portás nem ismerte fel és nem engedte be az épületbe, azonnal beadta a lemondását.

Amikor a Blikk ez ügyben megkereste, lehangoltan nyilatkozott. "Ez nem épp mostanában volt, már nem foglalkozom vele" - mondta szinte alig hallható hangon Avar István. "Erről nem is szeretnék beszélni, sokkal jobban bánt, hogy alig tudok járni. Épphogy csak csoszogok, már ki sem tudok menni a lakásból. Ízületi problémákkal küszködök, és a gyógyszerek sem segítenek" - panaszolta a legendás színész, akit a felesége, Gyapay Yvette ápol, aki hű társa 53 éve.

A színész úgy érzi, hogy reménye sincs arra, hogy valaha újra színpadra álljon. "Bevégeztetett, soha többé nem tudok színpadra lépni. Utoljára márciusban léptem föl a Pesti Színházban, Molnár Ferenc Egy, kettő, három című színdarabjában, de azóta nem voltam színpadon. És már nem is leszek..."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.