Saját énekesét küldte haza az X-Faktor mentora

X-Faktor Lass Bea tehetségkutató Keresztes Ildikó Stone párbaj kieső Malek Miklós Geszti Péter Nagy Feró
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lassú szerelmes dalok, unalom és bágyadtság jellemezték a szombat estét, melynek valamiért Az élet szép szlogent adták a műsor készítői. Nemcsak a nézők, de a mentorok is csak a műsor végére tértek magukhoz, s a versenyzők legtöbbje is rossz formáját hozta. Bár Zámbó Krisztián még mentora szerint sem képes megfelelően teljesíteni, a műsortól mégis Lass Bea távozott.

Ördög Nóri egy érdekes bevezetővel terelte el a figyelmet egyre látványosabb dekoltázsáról, melyben kifejtette, hogy a múlt heti James Bond tematika után a mai estén a fanyalgókkal nem törődve a pozitív hangulatot célozták meg, s azt igyekeznek majd végig igazolni, hogy az élet szép.

Ezt először Stone családi idilljének bemutatásával kezdték el, amit sajnos kitörően erős produkció nem követett, s az időnként Stone mellett elsétáló csinos táncos is csak a furcsa színpadképhez volt elég. Malek Miklós megdícsérte a szám erejét, Geszti Stone megnyerő mosolyát méltatta, s még Feró szerint is értékes előadást hallhattunk.

Forrás: rtlklub.hu
Forrás: rtlklub.hu

Feró egyetlen megmaradt csapata, a Like három tagja nem családjával, hanem szemrevaló szépfiúkkal töltötte idejét egy fotózáson. Produkciójuk is kicsit lánymagazinosra sikeredett, a California King Bed című szerelmes dal után Geszti Péter is hiányolta a varázslatot, és unalmasnak nevezte a produkciót, bár Malek Miklós szerint úgy volt jó a hibáival együtt, ahogy volt. Ildikó is egyetértett Péterrel, de azért megdícsérte a lányokat, Feróról nem is beszélve.

Új arcát igyekezett megmutatni az egérhangú Szabó Dávid, akit eddig inkább szépfiús oldaláról ismerhettünk csak meg. Miközben zongorán kísérte magát, végre úgy énekelte el Puskás Peti Csillagok című dalát, hogy átadta az érzéseit. Egyszerűbb és kockahas-mentes előadásmódja sokkal szimpatikusabbá tette nemcsak a nézők, de Ildikó és Miki számára is, bár Feró unta a produkciót.

Múlt héten kiakadt a kritikákon Lass Bea, így mentorával csokis kekszes lelkizős nap keretében próbáltak megnyugodni kicsit. A mai Szerelem sivataga című dal drámai helyett szomorú volt, ami kicsit elütött az estére erőltetett szép az élet hangulattól. Feró megdícsérte ugyan a lányt, de nagyon hiányolt egy vidám dalt, Péter a hangulatot már értékelte, viszont hamiskásnak nevezte az éneklést. Miklós pedig valószínűleg bevett egy nyugtatót, mert ma este minden úgy volt jó neki, ahogy van. Bea faarccal hallgatta a méltató szavakat - talán még most is a múlt heti kritikákon rágódott.

Főleg színpadi viselkedésében keresték a hibát Fehér Zolinál, de most a Bruno Mars sláger sem volt átütő. Miklós szerint nem ugrotta meg a múlt heti szintet, és próba szintűnek nevezte az előadást. Ildi a dalválasztást kritizálta, Feró pedig az újabb párbajtól félti jó előre a fiút - talán nem hiába. Ezen némileg segített talán, hogy Zoli a színpadon jelentette be, hogy hét év után az egyházi esküvőt tervezgeti feleségével.

A lassan, de biztosan teljes unalomba fulladó estét Antal Timi dobta fel egy dobogó tetején állva a Szerelem fáj című lassú dallal. Geszti az energiát és a technikát méltatta ugyan, de az érzéseket hiányolta, Feró pedig egyetértett mentortársával, és az á betűkbe kötött bele. Ildi nem tartotta hitelesnek, amivel Miklós persze némileg vitába szállt, de a mentorok között sem pezsgett úgy a hangulat, ahogy szokott.

A mezőny másik kiemelkedő versenyzője, Oláh Gergő is felébresztette a novemberi estében elpilledő nézőket, s talán a mentorokat is. Feró szerint a tökéletesség egy idő után unalmassá válhat, Ildi pedig azt érezte, hogy Gergő küzd a dallal. Miklós ugyanazt a mondatot ismételte, amit egész este, Péter pedig nem bánta, hogy egy modern dallal Gergő egy eddig szokatlan oldalát mutatták meg.

Oláh Gergő után Zámbó Krisztiánt hallgatni egy kellemetlen hullámvasútra emlékeztet, melyben utóbbi jelenti a mélypontot. Ezúttal nem Ildi, hanem a férfi választotta a dalt, mivel kétségbeesett mentora már azzal fenyegette, hogy ha nem szedi össze magát, ő is hitelét veszti, és inkább feladják a küzdelmet. Ez a dal már sokkal kevesebb hamis hangot tartalmazott, és nagyságrendekkel élvezhetőbb volt az eddigieknél - de persze ez is az apa-fia kapcsolatról szólt.

Geszti még mindig nem látja a beváltott ígéretet, és az apás dalválasztást is kifogásolta, amire Ildikó annyira kiabálni kezdett, hogy végül Miklós szólt rá. Végül Ildi arról győzködte a mentorokat, hogy Krisztián próbákon sokkal jobban énekel, de ezt nehéz elhinni neki. A kritikák után Krisztián ismét csak a régi frázisokat puffogtatta arról, hogy édesanyja mennyire szerette édesapját, és hogy lassan, de fejlődik azért.

Forrás: rtlklub.hu
Forrás: rtlklub.hu

A hangulatnak úgy kellett a mindig jó kedélyű, friss Csobot Adél, mint egy falat kenyér. Nena 99 Luftballons című slágerét piros lufik közül egy aranyos kislányos ruhában adta elő, s bár most sem mutatott újat, sőt, időnként ellihegte a dalt, legalább jókedvet csempészett a stúdióba. Ildi és Péter a show-t dícsérte ugyan, de a hamis hangokat kifogásolta, ahogyan Feró is, aki azért nagyon élvezte az előadást.

A Való Világban ismertté vált Majka azóta rapénekesként is keresi kenyerét, de jól teljesített az est extra produkciójában a Majka-Curtis Swing Banddel, bár a durva rapszöveg kicsit furcsán hatott a csíkos zakóban.

A szavazatok összesítése után a Like jutott tovább először, a sor végére pedig Keresztes Ildikó három mentoráltja maradt. Közülük Stone és Lass Bea készülhetett a párbajra, Zámbó Krisztián pedig a csodával határos módon ismét megúszta a megmérettetést. A közepes párbajdalok után Ildi nem bízta a közönségre a döntést, és Stone-t küldte haza, Feró Beát, Geszti Péter Stone-tól szabadult volna, Miklós viszont Beától, így a nézői szavazatok borítékját kellett elővenni, mely alapján Lass Bea távozott a műsorból.

Fotó: RTL Klub/Sajtóklub/Nánási Pál
Fotó: RTL Klub/Sajtóklub/Nánási Pál

Ő nyeri meg az idei X-Faktort?http://www.life.hu/legykepben/20121030-xfaktor-versenyzoje-olah-gergo-almaban-megnyerte-a-versenyt.htmlValóra váltotta álmát az X-Faktor sztárjahttp://www.life.hu/legykepben/20121027-takacs-nikolas-az-xfaktor-versenyzoje-fanksutot-nyit.htmlKözelebb kerültek családtagjaikhoz az X-Faktor versenyzőihttp://www.life.hu/legykepben/20121026-xfaktor-like-lanyok-kozelebb-kerultek-csaladtagjaikhoz-naponta-telefonalnak-emaileznek.htmlÍgy manipulálják az x-faktorosok megjelenéséthttp://www.life.hu/legykepben/20121026-festett-kockahas-es-csillogo-fogak-sztarcsinalo-trukkok-az-xfaktorban.htmlKocsmában tesztelték a Heti hetes új szereplőjéthttp://www.life.hu/legykepben/20121031-majka-eloszor-a-heti-hetesben-onodi-gyorgy-foszerkeszto-tesztelte.htmlLánnyal csókolózva ünnepelte meg új melleit a Való Világ sztárjahttp://www.life.hu/legykepben/20121103-lannyal-csokolozva-unnepelte-meg-uj-melleit-a-valo-vilag-botranyos.htmlMilliókkal tartozik volt barátnőjének az ismert magyar énekeshttp://www.life.hu/legykepben/20121103-milliokkal-tartozik-volt-baratnojenek-az-ismert-magyar-rapper-ll-junior.htmlKiborítja a rosszindulatú kritika a The Voice versenyzőjéthttp://www.life.hu/legykepben/20121031-pakai-petra-a-the-voice-versenyzoje-kiborul-a-rosszindulatu-kritikatol.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.