Újra bíróság elé kell állnia Stohl Andrásnak

büntetés Stohl András börtön jogi lépés könyv Szalai Vivien
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hamarosan ismét bíróság elé állhat Stohl András, de mégsem kell rettegnie, hogy visszakerül a börtönbe, ahonnan büntetése felének letöltése után feltételesen szabadult.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága jogi lépésekre készül és beperli Szalai Vivient, a Magyar börtönpokol című könyvének szerzőjét, magát Stohl Andrást és a kiadót. Hivatalos levél még nem érkezett az érintettek részére, egyelőre ők is csak a napilapokból értesültek a BVOP tervéről.

Fotó: Szabolcs László
Fotó: Szabolcs László

Stohlnak feltehetően ismét bíróság elé kell állnia, ahol annak bizonyítása vár majd rá, hogy a könyv tartalma börtönélményeiről nem képzeletének a szüleménye, hazánkban valóban ilyen az élet a rácsok mögött.

"Nem ijedt meg András, nem vonja vissza a szavait, hanem tanúgyűjtésbe fog kezdeni, ha bíróság elé kell állnunk" - tudatta velünk Szalai Vivien, a könyv szerzője.
"Ebből egy polgári per lehet jóhírnév megsértése miatt, és ha megállapítják a jogsértést, akkor is csak pénzbírságot szabhatnak ki" - tájékoztatta a Life.hu-t dr. Kamarás Péter jogász.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.