Megrendítette az utcagyerekek nyomora a népszerű műsorvezetőt

dokumentumfilm Kenya ATV műsorvezető nyomor árvák utcagyerek sztár Jaksity Kata
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megviselték a látottak az ATV műsorvezetőjét, aki  Mombassában a nyomornegyedben és egy kenyai árvaházban forgatott a helyi gyerekek helyzetéről - tudta meg a Life.hu.

Döbbenetes élményekben volt része Jaksity Katának, aki novemberben Kenyában forgatott a helyi gyerekek életéről. Az ATV műsorvezetője Mombassában, a nyomornegyedben nehéz helyzetű, elhagyatott utcagyerekekkel találkozott, akiknek sorsa mélyen megrázta.

Jaksity Kata
Jaksity Kata

"Olyan helyen forgattunk az operatőrömmel, ahová csak egy helyi szociális munkás vezetésével mehettünk be, különben veszélybe kerültünk volna. Az utcagyerekek kemény világába nyertünk bepillantást, akik - mivel szüleik nem tudják eltartani őket - mély nyomorban élnek" - árulta el a Life.hu-nak Kata, aki a közösségi oldalán is írt erről az élményről.

Jaksity Kata
Jaksity Kata

"Amikor Mombassában forgattam utcagyerekekkel, az egyik helyen szipuzó tizenévesek vettek körül. Megkérdeztem tőlük, hogy miért teszik ezt, nagyon veszélyes, jobb lenne, ha eldobnák, mert megölheti őket. Az egyikük válasza után azonban nem jött ki több hang a torkomon, összeszorult. 'Hát azért, mert így már reggel jól kiütjük magunkat és akkor nem érezzük egész nap az éhséget.' - idézte fel Kata, aki az elmúlt évek során már számos nehéz helyzetű gyermekről forgatott, de a mai napig is nehezére esik érzelmileg távol tartani magát a látottaktól. "A szeretteim már tudják, hogy egy ilyen utazás után hazaérve nem tudok részletesen mesélni a történtekről, az érzéseimről. El kell hogy teljen egy kis idő. A mai napig is elszomorít az, hogy tehetetlennek érzem magam."

Jaksity Kata
Jaksity Kata

Szerencsére a műsorvezető pozitív példákkal is találkozott, amikor meglátogatott egy magyarok által is támogatott kenyai árvaházat. "Csodálatos helyen, a Kilimandzsáró lábához közel, egy kicsi faluban fekszik az az árvaház, amelyet 2006 óta a magyar Taita Alapítvány támogat. Ennek köszönhetően önellátóvá vált az intézmény és az itt élő gyerekek mindegyike járhat iskolába. Ráadásul a körülményeik is javultak, hiszen a pottyantóst angol WC-re cserélhették és a vödrök helyett rendes zuhanyzókban tisztálkodhatnak a gyerekek. Az ilyen élmények meggyőznek arról, hogy kisebb kezdeményezésekkel is lehet javítani a helyzeten" - mondta Kata, aki az egyik mobilszolgáltató Belső Főállású Angyal elnevezésű kezdeményezésének zsűritagjaként maga választhatta ki azt az önkéntest, aki egy hónapig segíthette az árvaház munkáját. Kata Kenyában forgatott filmjét januárban az ATV tűzi műsorára.

Beleszeretett versenytársába az X-Faktor döntőse?http://www.life.hu/legykepben/20121217-xfaktor-szabo-david-szerelmes-antal-timibe.htmlVeszélyben a Voice versenyzői!http://www.life.hu/legykepben/20121218-veres-monika-a-voice-versenyzoje-es-mohamed-fatima-a-voice.htmlSzerelmes rajongója ütötte meg a ValóVilág sztárjáthttp://www.life.hu/legykepben/20121218-bauko-eva-a-valo-vilag-sztarja-fejserulessel-kerult-korhazba-megutotte.htmlKórházba került a ValóVilág sztárjahttp://www.life.hu/legykepben/20121217-bauko-eva-a-valo-vilag-sztarja-korhazba-kerult-valoszinuleg-koponyarepedese.htmlExhumálják Amy Winehouse-t?http://www.life.hu/legykepben/20121217-amy-winehouse-brit-enekesno-halalanak-korulmenyei-tisztazatlanok-lehet-hogy-exhumaljak.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.