ügyvédi titoktartás ügyvédi kamara panasz dr. Ruttner György ügyvéd elnök
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kovács Lázár, Stohl András, Damu Roland és Oláh Ibolya peres ügyeiben közismertté vált sztárügyvéd bajba került. A Budapesti Ügyvédi Kamara elnöke előzetes fegyelmi vizsgálatot rendelt el dr. Ruttner György ellen.

Dr. Ruttner György feljelentett és őt is feljelentették, azaz panasszal éltek ellene a Budapesti Ügyvédi Kamaránál. Először a sztárügyvéd jelentett fel két általa uzsorásnak titulált férfit, majd kérte a kamaránál annak kivizsgálását, hogy ügyvédhez méltó magatartás-e, ha valaki éveken át hitelt vesz fel másoktól, és ezzel úgynevezett uzsoraspirálba kerül.
Állítása szerint már 500 millió forintot fizetett ki hitelezőinek, holott korábban csak 172 millió forint hitelt kapott. Ruttner azt állította, hogy az ügy miatt mindenét elvesztette, és albérletbe kell mennie.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Az uzsorásnak kikiáltott egyik férfi, arcát és nevét gyermekeire hivatkozva nem vállalva, azt állította, hogy szó sincs semmiféle uzsoráról. Egyszerűen letétbe helyeztek az ügyvédnél 30-30 milliót egy későbbi beruházásra. Most ezt szeretnék visszakapni, de a sztárügyvéd nem hajlandó fizetni. "A kamarában zajló történésekre a titoktatás vonatkozik, ezek nem nyilvánosak. Miután Ruttner ügyvéd úr maga vitte nyilvánosság elé az ügyet ez azt jelenti, hogy felmentést adott a kamarának az ügyvédi titoktartás alól. A sztárügyvéd ellen ugyanakkor panasszal is éltek, ezért hivatalból és az érintett kérésére is elrendeltem az előzetes fegyelmi vizsgálatot" - mondta a Life.hu-nakdr. Réti László, a Budapesti Ügyvédi Kamara elnöke. Az előzetes fegyelmi vizsgálat azt tárja fel, hogy mi történt voltaképpen, milyen tényállás állapítható meg. A vétkességről csak a fegyelmi tanács dönthet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.