váratlan esemény Puskás Peti Eurovíziós Dalfesztivál Szirtes Edina Mókus visszalépés Hoffmann Mónika versenyző énekes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Váratlan fordulat történt az Eurovíziós dalversenyben. Az egyik hazai továbbjutó, Szirtes Edina Mókus visszalépett, ezzel helyet adva egy új indulónak - tudta meg a Life.hu.

Hiába jutott a legjobb 30 közé, váratlanul visszalépett az Eurovíziós dalversenytől Szirtes Edina Mókus, aki tájékozatlanul pályázott. Az énekesnő dala már elhangzott koncerten, így a szabályok szerint nem indíthatta volna a versenyben.
"Amikor megtudtam, hogy a Ha virág lennék című dalom bekerült a 30 legjobb közé, akkor kezdtem gyanakodni, nem lesz-e abból probléma, hogy ez egy korábbi zenei ötlet friss befejezése, amit nem végleges formában ugyan, de már előadtam koncerten. Felhívtam az Artisjust, majd egy zenei joggal foglalkozó ismerősömet, végül Rakonczai Viktor zsűritagot is, hogy tisztázzam, vétettem-e a szabályok ellen. Mindenki megerősítette a gyanúmat, ezért hivatalosan is visszalépek" - indokolta lépését Szirtes Edina Mókus.

http://mokusmusic.com
http://mokusmusic.com

"Tájékozatlan voltam, nem néztem utána a pályázati kiírásnak, holott abban elég világosan szerepel, hogy olyan műveket várnak, amelyek 2012 szeptembere előtt nem hangoztak el sehol. Igazából nem is hittem, hogy felfigyelnek a dalomra, a borítékra még rá is írtam: Az esélytelenek nyugalmával!" - emelte ki az előadóművész hozzátéve, hogy ő hibázott, és jövőre már tájékozottabban fog pályázni. A visszalépett versenyző helyett Hoffman Mónika Hullócsillag című dala fog indulni, amelynek szerzői közt van Puskás Peti, a Megasztár egykori versenyzője is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.