A budapesti Vásárcsarnok Európa legjobb piaca

2013.03.26. 12:57

Budapesten a legjobb piacolni. A CNN szerint a Fővám téri Vásárcsarnok a legjobb piac Európában. Ezzel olyanokat előzött meg, mint az isztambuli Nagy Bazár vagy a londoni Portobello Road.

Ismét büszkék lehetünk! A CNN Travel a budapesti, Fővám téri Vásárcsarnokot választotta meg Európa legkedveltebb és legszebb piacának. A csarnok a pesti oldalon, a Szabadság híd lábánál található. Az épület a 19. században nyílt meg, és akkor a világ egyik legmodernebb piacának számított, világítási és hűtési rendszerének köszönhetően.

Forrás: MTI/Bartha Annamária

A csarnok a második világháborúban csúnyán megsérült, végül be is zárt. Az 1990-es évek közepén teljesen felújították, és ma a város egyik látványosságának számít. A cikk szerint a piac mindig tele van friss árukkal. Kedvünk is támadt egy kis piacolásra.
Íme, a teljes lista a legkedveltebb európai piacokról:
1. Budapesti Vásárcsarnok
2. Barcelona, Mercat de San Josep de la Boqueira
3. Isztambul, Nagy Bazár
4. London, Portobello Road
5. Párizs, Les Puces

Most megtudhatod, mennyire vagy stresszes!

Téged könnyen zavarba lehet hozni, vagy ember legyen a talpán, akitől megfutamodsz? Elemésztenek a gondok, vagy rugalmasan kezelsz mindenféle változást? Most kiderül!

Töltsd ki az ország nagy stressztesztjét!



 

Budapest a legjobb hely a britek szerinthttp://www.life.hu/szorakozz/20130325-budapest-a-legolcsobb-hely-a-brit-turistaknak.html Elsötétült egy órára Budapest ishttp://www.life.hu/legykepben/20130323-ma-a-vilag-152-orszagaban-kialszanak-a-fenyek-egy-orara.html Magyar vizsla kell a briteknekhttp://www.life.hu/szorakozz/20130313-magyar-vizsla-kell-a-briteknek-egyre-tobb-magyar-vizsla-bukkan.html
Fővám térpiacBudapestCNNvásárcsarnok