belvíz útlezárás meteorológiai szolgálat Magyar Közút Kht. árvíz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A havazás után komoly árvíz- és belvízhelyzettel kell megküzdenie az országnak. Eddig 6 megyében 21 utat zártak le teljesen. Az időjárás közben nem kedvez: további csapadék várható.

Az árvíz- és a belvízhelyzet miatt 6 megyében összesen 21 úton van teljes lezárás az országban - közölte a Magyar Közút. Emellett több tucat helyen félpályás lezárást vagy sebességkorlátozást kellett bevezetni a vízátfolyások miatt. A legtöbb lezárást Vas megyében rendelték el: ez 12 utat érint - tudósít az MTI.

Forrás: MTI/Varga György
Forrás: MTI/Varga György

Nem lehet közlekedni például Molnaszecsőd és Döröske, Csákánydoroszló és Kemenestaródfa, Csörötnek és Kondorfa, Nagypirit és Boba, Sótony és Ikervár, Nagygeresd és Vasegerszeg között. Borsodban 3, Győr-Moson-Sopron és Zala megyében 2-2, Fejér és Tolna térségében pedig 1-1 útszakaszon van teljes útzár. Közben az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint több helyen jelentős mennyiségű csapadék várható. A délnyugati megyékben éjfélig 20-30 milliméter esőre van kilátás, de holnap is folytatódik a csapadékos időjárás. Emiatt mára Baranya, Bács-Kiskun, Somogy, Tolna és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.