Belehalt a bölcsességfoghúzásba egy fiatal férfi

halál műtét bölcsességfog Michael Jackson fogorvos altató Marek Lapinski
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem élte túl a bölcsességfog húzását egy 25 éves amerikai férfi. Valószínűleg túladagolták az altatót. A család értetlenül áll a tragédia előtt.

Rengeteg embernek okoz kellemetlenséget a bölcsességfoga. Így volt ezzel a 25 éves Marek Lapinski is, aki úgy döntött, kihúzatja a fogát. A műtét abszolút rutinoperációnak számít. Ennek ellenére a fiatalember, aki egy technológiai vállalat munkatársa volt, soha többé nem tért haza.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Képünk illusztráció

Az operációt egy dr. Steven Paul nevű orvos végezte Kaliforniában, aki eddig nem akart nyilatkozni - írja a Huffington Post. A mentősök jelentése szerint a férfi köhögni kezdett műtét közben, így a Propofol nevű altatót rendelték el neki, ami szívmegállást okozott. Kórházba szállították, ahol már nem tudtak rajta segíteni. Ugyanezt a szert találták meg a 2009-ben elhunyt Michael Jackson szervezetében is.

Az áldozat testvére, aki nővér, megnézte a betegkartonokat, és azt találta, hogy legalább 6-féle altatót használt fivérénél a sebész. Valószínűleg túladagolás végzett Marekkel, akinek semmilyen egészségügyi problémája nem volt. Ráadásul egy darab gézt is találtak a srác nyelőcsövében.
A Life.hu korábban épp a bölcsességfoggal és a műtéttel kapcsolatos félelmekkel foglalkozott.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.