Oroszlán adott nevet a kisoroszlánnak

vakcina Macskák Puskás Peti oroszlán Sári Évi sztárok névadás Oroszlán Szonja Haumann Péter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Különleges névadót tartottak a Fővárosi Állat- és Növénykertben, ahol a négy kis indiai oroszlánkölyöknek a Macskák című musical egykori és mai szereplői közül négy színművész választott nevet. De miért volt öt oroszlán az eseményen?

Két lány és két fiú, ez lett az eredménye a ma elvégzett ivarmeghatározásnak, és ha már a nemük kiderült, mindjárt nevet is kaptak a jelenleg apró nagymacskák a "Macskák" sztárjainak segítségével. Mindegyik név "s" vagy "sz" betűvel kezdődik, utalva az anyaállat, Shirwane nevének kezdőbetűjére.
A kéthónapos állatok nemcsak nevet, de életük első védőoltását is megkapták,és hozzá azonosító chipet. A legkülönlegesebb helyzetben mégiscsak az a nőstény kisoroszlán volt, akinek maga Oroszlán Szonja adott nevet. A színésznőnek már csak a neve alapján is mindenképpen helye volt a névadó művészek között.

Forrás: Rostás Bianka/Life.hu
Forrás: Rostás Bianka/Life.hu

A többi képet nézd meg galériánkban!

"Legyszívesebben Szonjának nevezném el a kölyköt, de az állatkerti hagyományoknak és névadási szokásoknak megfelelően indiai eredetű nevet választottam, hiszen indiai oroszlánokról van szó. Surinának, azaz Istennőnek neveztem el az apróságot" - nevetett vidáman Szonja.

Forrás: Rostás Bianka/Life.hu
Forrás: Rostás Bianka/Life.hu

A többi fotóért kattints ide!

Sári Évi életében először vállalt névadói szerepet. "Nincs keresztgyerekem, nem voltam eddig se keresztszülő, se névadó szülő. Furcsa és szokatlan, hogy egy oroszlánkölyök viseli majd azt a nevet, amit én választottam neki. Salima lett a kicsi neve, ami Boldogságot jelent. Kívánom, hogy legyen nagyon boldog az élete, bárhol is fog élni" - mondta lelkesen a színésznő.

Haumann Péter kölyke Sinha, a Hős néven futkározhat tovább, Puskás Petié pedig Sachin, azaz Lényeg néven folytatja az életét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.