Felhőszakadás, jégeső - Vasárnap jön az újabb vihar

zivatar időjárás-előrejelzés Pünkösd időjárás jégeső
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A péntek éjszakai vihar után vasárnap újabb zivatar és felhőszakadás várható annak ellenére, hogy néhol 30 fokig melegszik a levegő. Öt megyére a heves zivatarok miatt másodfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Vasárnapra Baranya, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megyére a várható heves zivatarok miatt narancssárga, vagyis másodfokú, a felhőszakadás miatt citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Emellett Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Vas és Pest megyére, valamint Budapestre mind a heves zivatarok, mind a felhőszakadás miatt elsőfokú figyelmeztetést rendeltek el.

Forrás: MTI/Mohai Balázs
Forrás: MTI/Mohai Balázs

A zivatarok várhatóan vasárnap késő délután kezdődnek a délnyugati megyékben, amelyek a péntekihez hasonlóan, rendszert alkotva helyeződhetnek át észak-északkelet felé. A rendszer a késő este folyamán érkezhet a középső országrészbe, majd az éjszaka során az északkeleti térségbe.

Ismét kialakulhat heves zivatar is, amelyet helyenként felhőszakadás (25-35 milliméternyi csapadék), jégeső és 90 kilométeróra körüli széllökések kísérhetnek. Ilyen zivatarokra a legnagyobb esély mostani számítások szerint a Dél-Dunántúlon van.

Forrás: MTI

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is!


Cikkek, információk, nyereményjátékok, szavazások, horoszkópok és galériák. Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is, ha nem akarsz lemaradni semmiről!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS A LIFE.HU OLDAL!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.