Zsiráfbaba született Budapesten

2013.05.19. 12:16

Néhány napon belül láthatja a közönség is a Fővárosi Állat- és Növénykert új jövevényét: egy zsiráfborjút. A 170 centiméteres zsiráfbaba az anyaállat névnapján született.

Zsiráfborjú született a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A jövevény szombat reggelre látott napvilágot, amikor a Sandra nevű anyaállatnak éppen névnapja volt. A kicsi néhány órával világra jövetele után már lábra is állt, és azóta rendesen táplálkozik. Ez azért is fontos, mert az Állatkert többi nőstény zsiráfjával ellentétben Sandra még tapasztalatlannak számít, hiszen ez volt az első ellése.

Forrás: AFP
Fotónk illusztráció

A jövevény magassága nagyjából 170 cm, és bár kétséget kizáróan még nem sikerült meglesni, hogy pontosan milyen nemű, ránézésre valószínűleg nőstény jövevényről van szó. A kicsi jelenleg a Szavannaház egyik elkülönített csarnokában, a zsiráfok számára fenntartott "szülőszobában" tartózkodik az anyaállattal együtt. Mivel az első napokban teljes nyugalomra van szükségük, a közönség eddig még nem láthatta a jövevényt. Néhány napon belül azonban a látogatók is megtekinthetik.

Könnyes búcsú a kiselefánttólhttp://www.life.hu/szorakozz/20130306-ashanak-a-nemreg-szuletett-kiselefantnak-haromeves-kora-korul-el-kell.html Cuki fotók a budapesti állatkert kiselefántjárólhttp://www.life.hu/life/galeria/20130221-fotok-a-kiselefantrol-a-fovarosi-allat-es-novenykert-kulso-kifutojan.html Hétfőtől láthatja a közönség a kiselefántothttp://www.life.hu/szorakozz/20130221-hetfotol-lathatja-a-kozonseg-a-kiselefantot-a-budapesti-allatkertben.html A kócos újszülött kiselefántért aggódik az országhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130215-kiselefant-szuletett-a-budapesti-allatkertben-mestersegesen-kell-taplalni.html Kin állnak bosszút? - Elefántmítoszok nyomábanhttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20130128-elefantmitoszok-nyomaban-az-elefanttemetok-rejtelye.html
BudapestSzületésborjúzsiráfFővárosi Állat- és Növénykert