Himalája-expedíció holttest Kollár Lajos találás Kiss Péter Vincze Szabolcs Erőss Zsolt Kancsendzönga serpa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagy valószínűséggel Kiss Péter holtteste látható a Kancsendzöngára felküldött serpák által készített, egyelőre nem közölt fotókon - mondta Vincze Szabolcs, a Magyarok a világ nyolcezresein expedíció szóvivője az MTI-nek.

"Péter valószínűleg a fáradtságtól csúszott ki egy kuloárban (jégfolyosóban). Erőss Zsolt vélhetően a fenti régióban maradt, őt nem találták meg, a fotókon sem látták. A holttesteket nem lehet lehozni, a monszun már megérkezett, bizonyára már mindent be is temetett a hó" - mondta a szóvivő.

Fotó: MTI/Kallos Bea
Fotó: MTI/Kallos Bea

Kiss Péter

A nepáli hatóság hamarosan kiállítja azt a dokumentumot, amely alapján a magyar hatóságok elkészítik az egyéb intézkedésekhez szükséges halotti anyakönyvi kivonatot - tette hozzá. Csütörtökön lefújták a Kancsendzönga csúcs közelében május 20-án eltűnt öt hegymászó, köztük Erőss Zsolt és Kiss Péter utáni kutatást - közölte a myrepublic.com nepáli hírportál. Közben megérkezett a nepáli fővárosba a magyar expedíció két tagja. Kollár Lajos, az expedíció vezetője június 4-én érkezik haza Nepálból, a fotókat, amelyeken nagy valószínűséggel Kiss Péter holtteste látható, ő hozza magával. Ahogy a Life.hu is megírta, két magyar hegymászónk egy sikeres csúcsmászás után eltűnt a Kancsendzöngán ereszkedés közben.

Későn próbálták menteni Erőss Zsoltékathttp://www.life.hu/legykepben/20130531-eross-zsolt-edesanyja-szerint-keson-indult-mentoakcio-fiaert-eross-zsoltert.htmlKopjafával emlékeznek Erőss Zsoltékrahttp://www.life.hu/legykepben/20130528-eross-zsolt-hegymaszonak-a-bukkben-kiss-peternek-pedig-a-kekesteton.htmlMegfagyott vagy lezuhant Erőss Zsolt és Kiss Péterhttp://www.life.hu/legykepben/20130524-eross-zsolt-es-kiss-peter-magyar-hegymaszok-lezuhantak-vagy-megfagytak.htmlNem fizet a biztosító Erőss Zsolt családjánakhttp://www.life.hu/legykepben/20130524-eross-zsolt-magyar-hegymaszo-eltunt-nem-fizet-utana-a-biztosito.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.