Havasra fájt a foga Szász Endre feleségének

feleség Havas Henrik művész riporter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meg akarta a magának kaparintani Havas Henriket az egyik legnagyobb magyar művész, Szász Endre negyedik felesége, Lula asszony - derült ki Havas új könyvéből.

Havas egy interjú miatt járt Szász Endre hollóházi otthonában, ahol Lula asszony szemet vetett rá. A mester és felesége éppen háborúzott egymással egy fiatal gyakornoklány, Katalin miatt, aki később Szász felesége lett, és akivel 20 évig, a művész haláláig éltek boldogságban.

Fotó: Rostás Bianka/Life.hu
Fotó: Rostás Bianka/Life.hu

A művész negyedik felesége egykor szépségkirálynő volt, Szász a fogorvosától gyakorlatilag megvette a lányt. Lula annyira megkedvelte a riportert, hogy megígértette vele, megnézi a fővárosi lakásukban felhalmozott kincseket.
"Lula asszony nem kertelt, feltette a kérdést, hogy lennék-e a barátja. Mondtam, hogy nem. Azt mondta, hogy akkor legyek a társalkodója. Együtt járhatnánk színházba, hangversenyre, társaságba. Mindketten jól járnánk. Azt mondta Lula asszony, hogy legalább akkora tehetségnek tart, mint a férjét, nagyon sokat ki tudna belőlem hozni."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.