belügyminiszter Duna védekezés árhullám árvíz veszélyhelyzet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tetőzött a Duna Dunaszekcsőnél és Mohácsnál. Közben Budapesten már bontják a töltéseket. Várhatóan június 18-a körül az autósok ismét használatba vehetik az alsó rakpartokat is - közölte Facebook-oldalán Tarlós István főpolgármester.

Csütörtök reggel 781 centiméter volt a folyó vízszintje Bátánál, ami megegyezik a szerda reggel óta tartó tetőző vízállással - tudósít az MTI. A vízszint 40 centiméterrel haladja meg a 2002-es árvíz idején mért, eddigi legnagyobb, 741 centiméteres vízállást. Mohácsnál és Dunaszekcsőnél a várakozások szerint ma tetőzik a folyó.

Forrás: MTI/Mohai Balázs
Forrás: MTI/Mohai Balázs

Budapest, apad a Duna

A Duna visszahúzódásával párhuzamosan egyre nagyobb területen jön fel a belvíz Tahitótfalun, újabb károkat okozva az ingatlanokban - tájékoztatta a Pest megyei település polgármestere az MTI-t. Van olyan ház, ahol küszöbig áll a víz. Az árhullám szombaton hagyhatja el az országot.

Közben Budapesten már bonják a töltéseket. Az elmúlt tizenkét órában 26 centimétert apadt a Duna a budapesti szakaszán. Több helyen megkezdték a homokzsákból épült töltések elbontását.

Árvíz - Megmenekült a Margitszigethttp://www.life.hu/legykepben/20130612-gyozelemre-allunk-az-arvizzel-szemben-orban-viktor-szerint-aki-gyorujfaluban.htmlÁrvíz - borul a közlekedés a fővárosbanhttp://www.life.hu/legykepben/20130611-meg-masfelket-nehez-nap-all-elottunk-az-arvizi-vedekezes-soran.htmlÁrvíz - délen dagad a Dunahttp://www.life.hu/legykepben/20130610-budapesten-vasarnap-este-tetozott-a-duna-azota-folyamatos-apad-a.htmlÁrvíz - bárkit behívhatnak segítenihttp://www.life.hu/legykepben/20130604-arvizvedelmi-munkara-barkit-berendelhetnek-aki-aktiv-koru-es-egeszseges-egy.htmlÁrvíz - Veszélyhelyzetet rendelt el a kormányfőhttp://www.life.hu/legykepben/20130604-orban-viktor-kormanyfo-kedd-deltol-veszelyhelyzetet-rendelt-el-a-duna.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.