hőségriadó Országos Meteorológiai Szolgálat ÁNTSZ hőmérséklet kánikula naptej UV-sugárzás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hétfő déltől péntek éjfélig másodfokú hőségriasztást rendelt el az ÁNTSZ. Kedden pedig nagyon erős, a figyelmeztetési értéket meghaladó 7,8-as UV-B sugárzás várható - írja honlapján a Meteorológiai Szolgálat. Közben a villamossínek már feladták a harcot a kánikulával szemben...

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hét elején tovább erősödik a nappali felmelegedés, napközben akár 35 fok is lehet. A napi középhőmérséklet 25, 26 fok körül alakul, ezért hétfő déltől péntek éjfélig az országos tiszti főorvos másodfokú hőségriasztást ad ki - tudósít az MTI.

Forrás: MTI/Marjai János
Forrás: MTI/Marjai János

A déli órákban lehetőleg senki ne legyen a napon. Ha csak az utcán sétálunk, akkor is érdemes fényvédő krémet használni. A választásban segíthet a Life.hu naptej-körképe is. Végül a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelről sem szabad megfeledkezni!

Közben a közlekedésben már most gondot okoz a meleg idő: pályahiba miatt nem járnak egy szakaszon a 4-es és 6-os villamosok - közölte a Budapesti Közlekedési Központ honlapján. Helyettük a Széll Kálmán téri végállomás és a Jászai Mari tér között pótlóbuszok szállítják az utasokat. Az ok: a hőségben felpúposodott a villamossín - írja az MTI.

Faktorok és barnaság: tévhitek a naptejekrőlhttp://www.life.hu/gyogyulj/20130612-leeges-es-napozas-nyaron-tevhitek-a-naptejekrol.htmlMegvan a Tárnokról eltűnt fiúhttp://www.life.hu/legykepben/20130617-epsegben-megtalaltak-azt-a-13-eves-fiut-vidak-kalmant-aki.htmlNem könnyű a sztársportoló menyasszonyánakhttp://www.life.hu/legykepben/20130613-michelisz-norbert-a-zengo-motorsport-autoversenyzoje-a-tenyeren-horja-menyasszonyat.htmlMegmutatta kislányát a színészhttp://www.life.hu/legykepben/20130617-channing-tatuum-amerikai-szinesz-megmutatta-ujszulott-kislanyat.htmlHienre vágynak a férfiakhttp://www.life.hu/legykepben/20130617-hien-magyar-enekesnore-vagyik-a-legtobb-ferfi.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.