Riasztás keleten a heves zivatarok miatt

zivatar hűvös idő Országos Meteorológiai Szolgálat hőség Dunántúl riasztás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kettészakad ma az ország az időjárás szempontjából: nyugaton jó pár fokot visszaesik a hőmérséklet, keleten kitart a meleg, viszont heves zivatarok várhatók. Emiatt az ország keleti megyéire másodfokú, míg a középső és az északnyugati megyékre elsőfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ.

Keleten heves zivatarok lehetnek hétfőn, míg a Dunántúlon akár 19 fokig is visszaeshet a hőmérséklet - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. Nyugaton felhős lesz az ég, de jelentős csapadék csak késő délutántól valószínű.

Forrás: MTI/Varga György
Forrás: MTI/Varga György

Keleten viszont heves zivatar is előfordulhat. Mindezek miatt az ország keleti megyéire másodfokú, míg a középső és az északnyugati megyékre elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezekhez nagyméretű jég, óránként 80 kilométernél erősebb szélroham, felhőszakadás, és rövid idő alatt 30, néhol 50 millimétert meghaladó csapadék is társulhat. Az északnyugati szél a Dunántúlon megerősödik, a Kisalföldön, a Bakonyban és a Balaton környékén viharossá fokozódik. A csúcsok a Dunántúlon már csak 19 és 25, máshol még 25 és 30 fok között alakulnak.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.