Beatrice Sub Bass Monster lopás rapper plágium jogdíj Nagy Feró
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagy Feró dallopással vádolja Sub Bass Monstert, aki Ne sírj, anyám című számával rendszeresen szerepel a rádióban. Az X-Faktor egykori mentora szerint a szám a Beatrice együttes Szerenád című dalának ellopása.

A Beatrice 1992-es lemezén jelent meg a Szerenád című szám, amelynek a szövegét és dallamát is az együttes szerezte, a gitáros énekelt, Nagy Feró pedig vokálozott. Az X-Faktor egykori mentora szerint Sub Bass Monster, azaz Máté Szabolcs ellopta a dalt, a feldolgozásához nem kért engedélyt. "Szabi ugyanabban a felosztásban, ugyanazzal a dallammal énekli, akár mi is énekelhetnénk" - nyilatkozta a BorsOnline-nak Nagy Feró, akinek már az is elégtetel volna, ha a rapper bocsánatot kérne, de a jogsértésre már felhívta az előadó figyelmét.

Fotó: Szabó Balázs/Life.hu, Tv2
Fotó: Szabó Balázs/Life.hu, Tv2

Máté Szabolcs a bulvárlapnak beismerte, hogy hibázott. Ő azt gondolta, hogy egy Beatrice-dal helyett népdalt dolgoz fel. Korábban mindig engedélyt kért a szerzőktől és a jogtulajdonosoktól, ha feldolgozott valamit. Állítja, Nagy Ferót nem fogja anyagi kár érni. Mire jövőre ezért a dalért kifizetnék a jogdíjakat, már Feró neve is szerepelni fog a dal mellett - ígétre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.