Földes László (Hobo) Hobo lopás sztár énekes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jótékony célra, árváknak szánta Földesi László Hobo azt a félmillió forintot, amit egy amerikai fellépéséért kellett volna kapnia. Csakhogy a szervező a sikeres koncertet követően eltűnt, és bár azóta az énekes kapcsolatba lépett vele, és több ígéretet is kapott az összeg kifizetésére, Hobo már nem hisz abban, hogy ez valaha megtörténik.

Minderről az énekes a legnagyobb közösségi oldalon számolt be, szomorúan felhívva a figyelmet a rettenetes csalásra.

Fotó: Hirling Bálint - Origo
Fotó: Hirling Bálint - Origo

"Tisztelt Hölgyeim és Uraim! (...) Többszöri jelentkezésükre reagálva keserű szájízzel közlöm, hogy az önmagát becsületes és mélységes magyar érzelmű emberként aposztrofáló H. Albert a 2013. június 11-én a New York-i Magyar Házban tartott fellépésem előre megállapított 2500 dolláros gázsijával együtt eltűnt. Telefonját nem veszi fel, e-mailjeimra nem válaszol. Az összeget jótékony céllal a Böjte Csaba által vezetett árvákat gondozó intézménynek szántam, ő pedig - 'elmondása szerint' - amerikai magyar iskolákat szeretett volna támogatni a bevételből. A koncert óta eltelt időszakban levelek sorozatát kaptam tőle - szükség esetén ezek mind megtekinthetők -, melyekben kapolcsi, budapesti, egri, majd kolozsvári találkozókat ígért és kért tőlem, ahol az összeget átadja és végleges felhasználását és annak arányait eldöntjük. Ismerve H. úr világnézetét és elkötelezettségét a 'magyarság' iránt, igen érdekesnek tartom, hogy egy árva gyermekek javára létrehozott és anyagilag sikeres jótékonysági koncert bevételének elosztását és felhasználását ilyen sajátos 'magyar' módon értelmezi és hajtja végre. Tisztelettel: Földes László Hobo" - írta az énekes a Facebookon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.