Vukán György búcsúztatása a Városmajorban lesz

halál Városmajor zeneszerző szentmise Vukán György búcsúztatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 72 éves zeneszerző és zongoraművész tragikus hirtelenséggel augusztus 12-én hunyt el.

Szeptember 2-án búcsúztatják Vukán Györgyöt Budapesten, a Városmajorban, szűk körű temetése pedig Szombathelyen lesz. Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, a Kossuth- Liszt Ferenc- és Erkel Ferenc-díjas művész augusztus 12-én, Agárdon halt meg. A hírt saját Facebook oldalán közölték.

Fotó: Tuba Zoltán - Origo
Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Lelki üdvéért engesztelő szentmisét tartanak 16.30-kor a Városmajori Jézus Szíve Templomban, majd a barátok és a tisztelők gyakori fellépéseinek helyszínén, a közeli Mezzo Étterem falán elhelyezett koszorúnál róhatják le kegyeletüket egy szál virággal - olvasható a művész honlapján. A templomi búcsúztatón pályatársa, Szakcsi Lakatos Béla zongorázik. Az MTI értesülése szerint hamvait szüleinek szombathelyi sírjában helyezik végső nyugalomra.

Vukán György számtalan magyar filmzene, valamint opera, balett, zsoltár és dzsesszkompozíció megalkotója, számos hazai és nemzetközi díj birtokosa. A szimfonikus dzsessz és a zenei műfajokat keresztező úgynevezett crossover egyik úttörőjének számít. November 20-án nagyszabású Vukán-emlékkoncertet tartanak majd a Művészetek Palotájában.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.