Janics Natasa kajak-kenu világbajnokság győzelem Kovács Katalin Duisburg Kozák Danuta Fazekas-Zur Krisztina aranyérem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A magyar versenyzők hét arany-, valamint öt-öt ezüst- és bronzérmet szereztek a duisburgi kajak-kenu világbajnokságon.

Kozák Danuta és Fazekas-Zur Krisztina lettek a magyar küldöttség legeredményesebb versenyzői a duisburgi kajak-kenu világbajnokságon - egyformán három aranyérmet nyertek.

Forrás: MTI/Kovács Tamás
Forrás: MTI/Kovács Tamás

Vad Ninetta, Kozák Danuta, Szabó Gabriella, Fazekas Krisztina

Nem ők voltak az egyetlenek! Magyarország 2009 óta sorozatban negyedszer nyerte az 500 méteres női kajaknégyes számot - Kozák Danuta, Fazekas-Zur Krisztina mellett Szabó Gabriella és Vad Ninetta szerepeltek az összeállításban. A 4x200 méteres staféták során a Douchev-Janics, Vad, Fazekas-Zur, Kozák összeállítású női kajakos staféta remekül hajrázva megnyerte döntőjét. Győzött a kajakos Kozák 500, a szintén kajakos Medveczky Erika és a Szabó, Fazekas-Zur páros 1000 méteren, továbbá a kenus Vajda Attila, aki megvédte címét és a Vasbányai Henrik, Mike Róbert duó szintén egy kilométeren.

A Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa kajakpáros negyedikként, egyesben Douchev-Janics ötödikként ért célba. Amióta Kovács és Janics egy párost alkot, még nem fordult elő, hogy egy versenyen ne állhassanak a dobogóra. A háromszoros ötkarikás bajnok Kovács eddig 31 világbajnoki címet szerzett pályafutása során, de 1998 óta most először esett meg, hogy arany nélkül utazzon haza.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.