Padlón van Szebeni István

MTVA Mokka kirúgás Szebeni István káromkodás Vujity Tvrtko sírás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A volt híradós kis híján elsírta magát a Mokka adásában hétfő reggel.

Szebeni Istvánt három és fél hónappal ezelőtt káromkodás miatt kirúgták a közszolgálati híradóból. Azóta nem sikerült munkát találnia és elkezdte felélni a tartalékait. A reménytelen helyzetben lévő műsorvezető már nemcsak lelkileg van padlón, hanem testileg is. Szemmel láthatóan megviselték az elmúlt hónapok - tudta meg a Life.hu.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu
Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Vujity Tvrtko a Mokka hétfő reggeli műsorában úgy gondolta, kiáll kollégájáért. Élő adásban üzente az MTVA igazgatójának: "Szebeni nagyon rendes fiú, tehetséges srác, próbálják meg alkalmazni." Az exműsorvezető könnyes szemmel, csendben hallgatta végig Tvrtkót. "Igazságtalannak érzem, ami velem történt. Nehéz túllépnem azon a tényen, hogy nem találok munkát a szakmámban. Nagyon kedves volt Tvrtko gesztusa, amikor kiállt értem." Szebeni egyébként úgy tudta, hogy a Kasza! című műsor miatt hívták be a stúdióba. Nem számított arra, hogy kollégája meglepő fordulatra készül. "Tvrtko hirtelen megkérdezte, hogy visszatérnék-e a híradóba abban az esetben, ha az MTVA felajánlaná ezt a lehetőséget. Gondolkodás nélkül rávágtam egy igent. Utána pedig nehéz volt mindkettőnknek megszólalni" - emlékezett vissza István, aki a meghatódottságtól majdnem elsírta magát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.