felháborodás pékség Eurovíziós Dalfesztivál Artisjus ByeAlex kenyér jogi eljárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az énekes menedzsmentje jogi eljárással fenyeget egy pékséget, amely a "Kedvesem" című dalról nevezte el fitneszkenyerét. Alex a Life.hu-nak azt mondta, nem érdekli a kenyérügy.

ByeAlex slágere kapcsán készült már póló, bögre, kulacs és megannyi ajándéktárgy. Most az egyik pékséget ihlette meg a dal, és elkészítették "Az én kedvesem" nevű kenyeret. A Bors munkatársa egy szupermarketben találkozott először a magos veknivel, amit felettébb borsos áron kínálnak a fitneszéletmód iránt elkötelezetteknek: kilója csaknem 1200 forint.

Forrás: Schmidt Barbara/Life.hu
Forrás: Schmidt Barbara/Life.hu

Az énekes menedzsmentje azonban korántsem örül a terméknek, jogi eljárással fenyegeti a sütödét. "Találkoztunk már mi is a kenyérrel, nem az első eset, hogy valaki ByeAlex nótája alapján készít valamilyen terméket. Az ügyvédeinket értesítettük, ezután rájuk hárul a feladat, hogy rendbe tegyék ezt az ügyet" - magyarázta Papp László. A sütöde szerint azonban jogosan jártak el. "Amikor elkészítettük a kenyeret, több mint harminc névötlet merült fel, végül ezt választottuk, mert úgy éreztük, ez fejezi ki leginkább azt, amit a kenyér is képvisel. Nem a dal miatt kapta ezt a nevet" - mondta Sztruhár Krisztina hálózati vezető, aki azt is elárulta: mielőtt a végleges döntés megszületett volna a névhasználattal kapcsolatban az Artisjus - Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesületének jogi osztályával is egyeztettek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.