Felsőoktatási Kerekasztal eltörlés nyelvvizsga diploma javaslat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Felsőoktatási Kerekasztal terve szerint eltörölhetik a nyelvvizsga-kötelezettséget néhány szakon.

A Felsőoktatási Kerekasztal javaslatára eltörölhetik a kötelező nyelvvizsgát azokon a felsőoktatási képzéseken, ahol nem létszükséglet a nyelvtudás. A terv nemsokára a kormány és a parlament elé kerül - írja az Origo.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Illusztráció

Az Eduline információi szerint erre azért lenne szükség, hogy több legyen a diplomás és javuljanak a statisztikák, amelyek még jócskán elmaradnak az uniós átlagtól. Tavaly az uniós átlag 34,6, a magyarországi pedig csak 28,1 százalék volt. Ma az egyetemisták és főiskolások ötöde azért nem kapja meg abszolutórium után az oklevelet, mert hiányzik a nyelvvizsgája.

Retteg a szerepléstől az énekesnőhttp://www.life.hu/legykepben/20130923-der-heni-enekesno-a-sztar-a-sztarban-adasara-keszul.htmlNem jött be a szado-mazo Sománakhttp://www.life.hu/legykepben/20130923-somanak-nem-jott-be-a-szadomazo-a-domina-jelmez.htmlEmberre veszélyes aligátorteknőst fogtakhttp://www.life.hu/legykepben/20130925-aligatorteknost-fogtak-pest-megye-egyik-kisvarosanak-patakjanal.htmlLeszoktak a cigiről Bódiékhttp://www.life.hu/legykepben/20130910-vagyonokat-koltott-dohanyzasra-bodi-guszti-es-bodi-margo.htmlHatalmas bukás az X-Faktor színpadánhttp://www.life.hu/legykepben/20130924-az-rtl-klub-xfaktoraban-bukott-el-a-madach-szinhaz-szinesze.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.