Pécsi Ildikó baleset egészség méz gyógynövények borsmenta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nyolc évvel ezelőtti balesete óta, fájdalmakkal éli az életét, Pécsi Ildikó, de szerencsére humorral és derűvel szemléli az életet. Azt állítja, ez családi örökség, és hozzáteszi, szerencsés csillagzat alatt, jó helyre született. A Kossuth-díjas színésznővel a zöldpajzsos termékeket forgalmazó cég rendezvényén találkoztam. Ildikó kedvenc gyógynövényeiből készült teával kínált, és közben arról mesélt, a méz, a borsmenta, a gyömbér és a természetes alapanyagokból készült főzetek kora gyerekkorától az élete részét képezik.

Ildikó azt mondja, a balesete óta, otthon bot segítségét is igénybe veszi a járáshoz, most azonban engem kért meg, hadd kapaszkodjon belém. "Kicsit nehezen járok, főleg a lépcsőn, de ha leülök, nem látszik ebből semmi" - kacsint. 73 évesen is igazi díva. Kedves, közvetlen, mint ahogyan a legnagyobbak - nem csupán színészmesterséget, de emberséget is taníthatna - és szívesen mesél arról, milyen életfilozófiával éli az életét.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu
Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

A rendezvényről készült fotókhoz kattints ide!

"Nagy örömmel vállaltam el, hogy egy természetes alapanyagokból készült termékcsalád bemutatóján részt vegyek. Vidéki lány vagyok, a nagymamám mindig, szinte mindent mézzel és a saját maga által ültetett gyógynövényekkel kezelt. Másrészt világháborús gyerek is vagyok, volt, hogy nem tudtunk fűteni, nem volt a házunkon ablak, elfagyott mindkét lábfejem. A nagymamám titkos receptjéből készült csodakenőccsel kenegette, és évek alatt nyoma sem volt a bajnak. A családom tagjai amúgy is egytől egyig nagyon optimista emberek voltak. Amikor a szüleim az ablak helyére újságpapírt ragasztottak, azt mondták, hallgassuk, ahogy dalolnak a madarak. Ez a mentalitás rám is átragadt, bármi is történik, próbálom humorral nézni az életet, még akkor is, ha szinte mindennap fáj valami" - meséli nosztalgiával.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu
Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

"Amikor a balesetem után jött a többi betegség, kihullott a hajam, a hagyományos terápia mellett a gyógynövények segítségét is igénybe vettem. Korábban mindig vágytam arra, hogy legyen egy kiskertem, most Gödöllőn van. Ha kimegyek, hol ebből csípek le egy kicsit, hol abból, ilyenkor csak azt mondom: legelek" - nevetett a színésznő, aki bevallja, nem mindig élt egészségtudatos életet, és olykor még most is bűnözik.

"Fiatalon egyszerűen csak szexibombának hívtam magam. Meg is tettem mindent a karcsúságomért, koplaltam, volt, hogy almán, zöldségeken éltem, aztán amikor a fiammal várandós lettem, azt gondoltam, na, most kilenc hónapig jól lakom. 32 kilót szedtem fel, és utána már soha többé nem nyertem vissza a régi alakomat. Ha újrakezdhetném, erre most odafigyelnék. Nem csupán hiúságból, de tudom, könnyebben mozognék, ha kisebb lenne a súlyom" - vélekedik Ildikó, ám rögtön bevallotta, mennyire szeret enni. "Régóta inzulinos cukorbeteg vagyok, ám a szövődményektől való félelmet gyakran legyőzi a csoki és a sütemények iránti szenvedélyem. Ilyenkor rosszalkodom egy kicsit, abban azonban következetes vagyok, hogy naponta ötször megmérem a vércukromat. Mindenféle eredmény megnyugtat. Az időskori diabétesz nálunk családi örökség, édesanyám is ebben szenvedett. Sokszor kívánta a banánt és soha nem tudtam lebeszélni róla, hogy ne egyen többet. Azt vallotta, inkább pár évvel kevesebbet él, de nem szeretné sanyargatni magát. Most már tudom, hogy igaza volt" - mesél szeretett mamájáról.

"Ahhoz, hogy az ember felvállalja a hibáit, meg kell ismernie magát. Azt hiszem, nekem a 73 évem alatt sikerült. Nagymamám hitvallását követem: 'Az ember soha ne mást okoljon, mindig magát hibáztassa, ha nem sikerül valami. Azt hiszem, így sokkal könnyebb'".


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.