Tóth Gabi Szikora Róbert X-Faktor mentorok RTL Klub MDC
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mint ahogyan a Life.hu megírta, az X-Faktor első élő show-jában a közönség szavazatai szerint, majd a mentorok döntésével az MDC-nek ért véget a tehetségkutató. Szikora Róbert szerint bejött a papírforma, és együttesnek kellett távoznia.

Szikora Róbert a próbafolyamat során már beszélt arról, hogy ma a zenekarok nem divatosak, a közönség az egyéni előadókat jobban megjegyzi, jobban szavaz azokra. A mentor szerint ez lett a kiváló együttes veszte is, ám hozzátette, nem sírnak, hanem csak előre néznek.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu
Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

"Egyelőre a lelküket ápolom, szerencsére úgy döntöttek, hogy együtt maradnak és tovább zenélnek. Mindenben segítek nekik. Amikor mi kezdtük a pályát, sok hasonlón mentünk keresztül. Annyi, de annyi fesztiválon részt vettünk, és volt, ahol nem volt sikerélményünk. A zenészpálya egy folyamatos harc. Nos, a fiúk, most egy csatát elveszítettek, de biztos vagyok benne, a háborút megnyerik" - vélekedik Szikora.

A Life.hu-nak az MDC tagjai arról beszéltek, nem számítottak arra, hogy párbajozniuk kell, azt pedig végképp nem gondolták, hogy a következő show-ban már nem lépnek fel. A srácok elárulták, hogy az együttes énekese, Miki már szombaton komoly fájdalmakkal küzdött, olyannyira, hogy először orvost hívtak hozzá, aki vakbélgyulladásra gyanakodott, majd kórházba vitték, ahol azonban nem erősítették meg a diagnózist.

Forrás: RTL Klub
Forrás: RTL Klub

"Amikor elkezdte Lilu sorolni a neveket, vártam, mikor mondja a mienket. De nem mondta. Oké, gondoltuk, kaptunk egy lehetőséget, hogy még egy dalban megmutassuk magunkat" - emlékezett vissza a reménykedés perceire Miki. "Nem tudom, mi volt az oka, hogy kevés szavazatot kaptunk. Maximálisan odatettük magunkat" - vélekedett Dani és hozzátette, természetesen már azt is nagy dolognak tartják, hogy az élő show-ig eljutottak. "Benne voltunk az első három legjobb zenekarban és ez szuper érzés. Persze, most kicsit csalódottak vagyunk, nem akartunk elsőként kiesni" - tette hozzá.

"Amikor a mentorok meghozták a döntésüket, és Szikora Robin kívül mindhárman Anikóra szavaztak, Gabi odajött hozzánk. Elmondta, nem arról volt szó, hogy nem tetszettünk neki, de úgy érezte, Anikó dala erősebb volt ezúttal" - árulta el Miki. "Nagyon megható volt a búcsúnk, mindenki sírt" - tette hozzá a fiatal énekes.

Forrás: RTL Klub
Forrás: RTL Klub

Bár az MDC-nek véget ért az X-Faktor, mégsem kell elszakadniuk újdonsült barátaiktól. "Egy ideig még a házban maradhatunk. Megígértük, hogy olyanok leszünk, mint a szellemek" - mosolygott Miki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.