Autóbalesetben meghalt a Kimnowak gitárosa

halál Kimnowak Pribil György blues gitáros alapító autóbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szerda este elhunyt Pribil György, a Kimnowak alapítója és gitárosa. Mindössze 46 éves volt.

Kismaroson két autó frontálisan ütközött. Az okot egyelőre nem tudni. Az egyiket Pribil György vezette, aki a helyszínen életét vesztette. A másik sofőrt kórházba szállították - tudósít a quart.hu.

A Zene.hu nekrológja szerint Pribil 18 éves korában kezdett el gitározni. A blues az, ami leginkább hat rá a kezdetekkor. Példaképei Keith Richard, Ry Cooder, Jimi Hendrix. Eleinte a Topóban, az Állati elmékben gitározott, de sikert saját blueszenekarával, az S-Modellel ért el először. Közben más blueszenekarokkal (Palermo, Boogie Gang) is fellépett, neve ott szerepel Ferenczy György lemezén is. Az S-Modell 1994-ben bomlik fel. Ekkor már dolgozott a Kimnowak, amelyet 1993-ban alakított meg Pribil Novák Péterrel és Nagy Gergellyel. Az első dal, amelyet a Kimnowaknak ír, 10 perc alatt születik meg egy próba szünetében. Később ezt a címet kapja: Hol van az a nyár - és meghozza az első nagy sikert a zenekarnak.
Szóljon ez a dal Pribil György emlékére:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.