Fülöp-szigetek Baptista Szeretetszolgálat mentés tájfun
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, helikopterrel menekítették ki a természeti csapás sújtotta területről azt a 29 éves magyar férfit, akiről napokig nem lehetett tudni semmit a Fülöp-szigeteki tájfun után. A mentésről videó is készült.

Hazaérkezett a Baptista Szeretetszolgálat háromtagú humanitárius csapata a tájfun által sújtott Fülöp-szigetekről. A segítségnyújtás ideje alatt több segítségkérés is érkezett olyan magyarok hozzátartozóitól, akikről a tájfunt követően nem volt információ. Néhányan rövid időn belül életjelet adtak magukról.

A Navalban élő huszonkilenc éves férfival csak csütörtökön sikerült kapcsolatba lépni. Ő jelezte, hogy szeretné elhagyni a szigetet, mert nem érzi magát biztonságban. Péntek reggel Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat vészhelyzetkezelési-igazgatója helikopterrel menekítette ki a férfit és feleségét Biliran szigetéről, erről videó is készült. A házaspár jelenleg Manilában tartózkodik addig, amíg elkészülnek a feleség Magyarországra történő utazásához szükséges iratok - írja az MTI.

A Fülöp-szigetekre a múlt hét végén lecsapott Haiyan tájfun minden idők egyik legerősebb vihara volt. A természeti csapásnak több ezer halálos áldozata van. A vihar miatt több mint 600 ezer embert kellett kitelepíteni. Az óránkénti 378 kilométeres sebességet is elérő széllökésekkel érkező tájfun teljes településeket tett a földdel egyenlővé a Fülöp-szigeteken, ahol beszámolók szerint egy héttel a katasztrófa után is káosz és fejetlenség uralkodik, a segélyszállítmányok akadoznak, és egyre több az erőszakos cselekmény.



Csatasorban a magyarok a tájfun térségébenhttp://www.life.hu/legykepben/20131113-a-baptista-szeretetszolgalat-emberei-megerkeztek-a-fulopszigetek-tajfun-sulytotta-teruletere.htmlRengeteg áldozata van a Fülöp-szigeteken pusztító tájfunnakhttp://www.life.hu/life/galeria/20131111-rengeteg-aldozata-van-a-fulopszigeteken-pusztito-haiyan-tajfunnak.htmlA tájfun első gyermekszületésehttp://www.life.hu/anyaskodj/20131111-emily-sagalis-a-haiyan-tajfun-miatt-elveszitette-hazat-a-tormelekek.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.