Újra lehet imádkozni Ferihegyen

szoba repülés ima nyitás Liszt Ferenc repülőtér Kápolna
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kinyitotta kapuit az ökomenikus imaszoba a Liszt Ferenc repülőtéren.

Az 1998 decemberében átadott "Dona nobis pacem" (Adj nekünk békét) elnevezésű kápolnát az új repülőtéri utascsarnok, a SkyCourt 2009-ben megkezdett építési munkálatai miatt kellett átmenetileg bezárni. Most azonban, hogy elkészültek a csarnokkal, a kápolna újra várja az utazás előtt vagy után imára betérő vendégeket - írja az MTI.

Az imaszoba megynyitása Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

2013. november 28-án Czap Zsolt katolikus lelkipásztor nyitotta meg a Liszt Ferenc repülőtér ökumenikus imaszobáját. A kápolna a 2B terminál galériaszintjén helyezkedik el, és nyitva áll minden felekezet és vallás követői előtt. A reptereken nem szokatlan, hogy fenntartanak olyan helységeket, ahol a vallásukat gyakorlók elvonulhatnak. Érdemes kipróbálni egy-egy utazás előtt, milyen kicsit csendben időzni, még akkor is, ha nem köteleztük el magunkat egyik felekezet felé sem.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.