Lengyelországra is lecsapott Xaver

orkán halálos áldozat vihar Xaver Skócia széllökés Lengyelország Nagy-Britannia Észak-Európa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kelet felé vonuló orkán miatt Lengyelországban hárman meghaltak, és százezer háztartás maradt áram nélkül.

Elérte Lengyelországot is az Észak-Európa felett végigsöprő Xaver névre keresztelt orkán, amelyet az elmúlt évtizedek legerősebb viharának neveznek. Lengyelország északi részén hárman meghaltak, egy negyedik ember megsérült amiatt, hogy egy erős széllökés által kidöntött fa az autójukra zuhant - írja az MTI.

Így tombolt a vihar! Nézd meg galériánkat Xaverról! Forrás: AFP

Közben több tízezer háztartás maradt áram nélkül Csehországban, miután az orkán péntekre virradóra végigsöpört az országon. A sűrű havazás, illetve az eső és sok helyen a jeges utakra dőlt fák súlyos közlekedési gondokat okoztak országszerte. A Xaver pusztításának csütörtökön Nyugat-Európában is halálos áldozatai voltak, Nagy-Britanniában és Dániában összesen hárman haltak meg, Skóciában egy ember hunyt el. Az utóbbi évtizedek legnagyobb vihardagálya péntek reggel tetőzött Hamburgnál. Az orkán estére hagyja el Németországot, ahol eddig nem okozott nagyobb károkat.

Halálos áldozatot szedett Xaverhttp://www.life.hu/legykepben/20131205-a-xaver-nevre-keresztelt-viharban-egy-ember-meghalt-skociaban-tobb-tizezren-maradtak-aram-nelkul.htmlÍgy tisztelgett a hercegi pár Mandela emléke előtthttp://www.life.hu/legykepben/20131206-katalin-es-vilmos-brit-hercegi-par-nelson-mandela-egykori-del-afrikai-elnokrol-szolo-film-londoni.htmlKirály L. Norbit újabban éjjel-nappal őrzikhttp://www.life.hu/legykepben/20131206-kiraly-l-norbi-x-faktor-enekese-orokbe-fogadott-egy-kutyat-aki-ejje-nappal-orzi.htmlÚjabb sikkasztással vádolják Zalatnaythttp://www.life.hu/legykepben/sztarok/20131206-ujabb-sikkasztassal-vadoljak-zalatnayt.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.