fegyházbüntetés Ian Watkins erőszak Lostprophets megbecstelenítés bíróság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ian Watkinst 29 év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság.

Sápadtan és reszketve hallgatta végig az ítéletet és az indoklást a vádlottak padján Ian Watkins. A Lostprophets énekese a vádak szerint több tucat kisgyermeket becstelenített meg karrierje csúcsán, felhasználva rajongóira gyakorolt befolyását – írja a Blikk.

Ian Watkins Forrás: AFP

Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, az énekes számlájára írható egy 11 hónapos csecsemő megerőszakolása is. A bíróság bűnösnek ítélt két nőt is, akik saját gyermekeiket ajánlották fel Watkinsnak. A bíró az indoklásban azt mondta, hogy pályafutása során számos felháborító bűncselekménnyel találkozott, de a mostanihoz foghatót még sosem élt meg. Ugyanezt hangoztatta a két anyával kapcsolatban, akik „az elképzelhető legaljasabb árulást" követték el, amikor segédkeztek gyermekeik bántalmazásában. A brit törvények szerint az énekes legkorábban húsz év múlva szabadulhat feltételesen, de próbaideje alatt nem dolgozhat, sőt nem lehet olyan helyen, ahol gyerekkel alakíthat ki kapcsolatot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.