Képregény készült Schumacher balesetéről

Forrás: AFP/Sascha Schuermann -
síbaleset képregény mentőhelikopter Forma-1 világbajnok videó Michael Schumacher kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy olasz képregényrajzoló próbálta meg szemléltetni, hogyan történhetett az egykori F1-pilóta síbalesete. Közben Schumacher családja a betegágynál várja, hogy jobbra forduljon az autóversenyző állapota.

Hét rajzból álló galériában idézi fel Franco Portinari képregényrajzoló, hogyan történhetett Michael Schumacher súlyos balesete – írja a Corriere.it nyomán a hvg.hu. A hétszeres Forma-1-es világbajnok népszerű Olaszországban, hiszen a legszebb éveit az olasz Ferrari csapatánál töltötte.

Még több képért Schumiról látogasd meg galériánkat! Forrás: AFP/Sascha Schuermann

Schumi vasárnap a francia Alpokban síelt, amikor nagy sebességgel sziklának ütközött, és életveszélyes fejsérülést szenvedett. Azóta kómában van, az életéért küzd. A képaláírások szerint az egykori pilóta fiával, Mickkel és barátokkal síelt Meribelben, ahová már régóta eljár családjával. Lefelé haladva a pálya kettéválik, a középen lévő szakaszon érintetlen hó fedte a sziklákat. Schumacher itt próbált átvágni, de kőnek ütközött és fejjel előre lendülve durván bevágta a fejét egy másik sziklába. A sisakja is eltört az erős ütéstől. A vasárnap 11 óra körül történt baleset után mozdulatlanul a földön maradt. Nyolc perc múlva megérkeztek a mentők, majd helikopterrel szállították előbb a moutiers-i, majd a grenoble-i kórházba. A képregényt itt megnézheted!

A BBC szerint Schumacher betegágyánál várja családja, hogy az autóversenyző állapota jobbra forduljon. Felesége, Corinna, lánya, Gina Maria és fia, Mick még a történtek hatása alatt állnak, valósággal sokkolta őket Schumacher síbalesete - közölte Sabine Kehm, az autóversenyző menedzsere.

Közben a francia BMF TV közzétette azt az amatőr videót, amelyen a Schumachert kórházba szállító helikopter indulása látható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.