Javult Schumacher állapota, de még életveszélyben van

Forrás: AFP/Yasuyoshi Chiba -
sajtótájékoztató síbaleset műtét javulás Forma-1 életveszélyes állapot Michael Schumacher vérrög
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az autóversenyzőt kezelő orvosok sajtótájékoztatón bejelentették: újabb műtétet hajtottak végre Michael Schumacheren és kis javulást tapasztaltak nála.

Jacqueline Hubert, a grenoble-i klinika vezetője tartott sajtótájékoztatót Michael Schumacher állapotáról. Azt mondta, a legújabb vizsgálatok szerint a hétszeres Forma-1-es világbajnok állapota javult az újabb műtét után. A vérrögöt a kétórás beavatkozás alatt sikerült eltávolítani az egykori pilóta agyából, de további agyi sérüléseket, bevérzéseket állapítottak meg. Vagyis még mindig életveszélyben van, állapota kritikus, az orvosok egyelőre csak időt nyertek – tudósít a bild.de.

Még több Michael Schumacher-képért nézd meg galériánkat! Forrás: AFP/Yasuyoshi Chiba

Prof. Emmanuel Gay idegsebész hozzátette, bár Schumacher állapota kritikus, már nem olyan, mint egy nappal korábban. Az orvosok egyelőre nem tudják, mennyi ideig kell a sportolót mesterséges komában tartani. "Tart, ameddig tart..." - mondták. A szakemberek egyelőre nem nyilatkoznak a jövőről sem, mert még bármilyen irányt vehet az autóversenyző állapota.

Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, Schumacher családja a hírek szerint sokkos állapotban van. Betegágyánál várják, hogy felépüljön és közleményben köszönték meg a sok együttérzést, amit a szerencsétlenség óta kaptak. Az egykori F1-pilóta vasárnap szenvedett súlyos balesetet síelés közben, amikor sziklának csapódott és életveszélyes fejsérülést szerzett.

Képregény készült Schumacher balesetérőlhttp://www.life.hu/legykepben/20131231-michael-schumacher-egykori-forma-1-es-pilota-sibaleseterol-kepregeny-keszult.htmlTovábbra is élet-halál között Michael Schumacherhttp://www.life.hu/legykepben/20131231-tovabbra-is-elet-halal-kozott-a-sibalesetet-szenvedett-forma-i-pilota-michael-schumacher.htmlTovábbra is kómában van Schumacherhttp://www.life.hu/legykepben/20131230-michael-schumacher-hetszeres-f1-vilagbajnokot-mesterseges-komaban-tartjak-sibalesete-utan.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.