Anorexiára ösztönző baba a brit piacon?

Forrás: Northfoto -
betegség megelőzés anorexia gyermekjáték
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egyik angol játékgyártó cég megdöbbentő babát dob piacra februártól. Olyat, ami elfordítja a fejét, ha használója etetni akarja. A még nem kapható termék már most kiverte a biztosítékot az evészavarok ellen küzdő szervezetek aktivistáinál, mondván, ez a beteges játék normalizálhatja a táplálkozási problémákat a gyerekeknél.

Máris ellenkampányba kezdtek a fura baba ellen, amelyet az evészavar aktivisták szerint egyenesen be kellene tiltani, állításuk szerint az anorexiára ösztönzi a gyerekeket - írja a Dailymail. A spanyol gyártó nem érti az ellenállást, szerintük a játékbaba csak a valóságot tükrözi, ugyanis az anyák gyakran találkoznak azzal a jelenséggel, hogy gyermekük elfordítja a fejét, amikor etetni akarják.

Forrás: Northfoto

Hogy miként működik a baba? Az etetőkanál tartalmaz egy mágnest, amely aktivál egy belső kapcsolót, és bezárja a baba száját. Használója egyébként végül rá tudja venni, hogy egyen, csak el kell forgatnia a kanalat, és hozzányomni a szájához.

A Nenuco nem eszik elnevezésű játék spanyol gyártói egyébként azt mondják, szó sincs anorexiáról, a baba célja az, hogy segítsen a gyerekeknek megérteni a normális élet frusztrációit, és hogy mennyire fontos, hogy rendesen együnk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.